Γάζα: Αιματηρή ανταλλαγή πυρών μεταξύ ισραηλινού στρατού – Παλαιστινίων
Κόσμος

Γάζα: Αιματηρή ανταλλαγή πυρών μεταξύ ισραηλινού στρατού – Παλαιστινίων

Αιματηρή ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε στη διάρκεια επιχείρησης των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας, θύλακα που ελέγχει το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

Το ισραηλινό επιτελείο ανακοίνωσε ότι «ένας αξιωματικός σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε ελαφρά» στη διάρκεια επιχείρησης.

Νωρίτερα εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας γνωστοποίησε πως στις ανταλλαγές πυρών ανάμεσα σε Ισραηλινούς στρατιώτες και μαχητές του ένοπλου βραχίονα της Χαμάς σκοτώθηκαν τουλάχιστον έξι Παλαιστίνιοι.

Πηγές προσκείμενες στις παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας ανέφεραν ότι το πολύνεκρο επεισόδιο ξέσπασε ανατολικά της Χαν Γιούνες, στο νότιο τμήμα του θύλακα, χωρίς να δώσουν άλλες λεπτομέρειες.

Αμέσως μετά το αιματηρό επεισόδιο, που απειλεί να οδηγήσει σε νέα αναζωπύρωση της έντασης στην περιοχή, ήχησαν οι σειρήνες της αεράμυνας στο νότιο Ισραήλ, κάτι που συνήθως αποτελεί προειδοποίηση για εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε μέσω Twitter ότι συστοιχίες του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος αναχαίτισαν δύο ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας.

Λόγω της κατάστασης, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου αποφάσισε την Κυριακή να επιστρέψει εσπευσμένα από το Παρίσι, όπου μετέβη προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 χρόνων από την κατάπαυση του πυρός που σηματοδότησε το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Μετά «τα συμβάντα στον νότο, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να διακόψει την επίσκεψή του στο Παρίσι και να επιστρέψει απόψε στο Ισραήλ», ανέφεραν οι υπηρεσίες του Νετανιάχου σε ανακοίνωσή τους, που δημοσιοποιήθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet