Ουγκάντα: Εννέα μαθητές νεκροί από πυρκαγιά – Υποψίες ότι την έβαλαν συμμαθητές τους
Κόσμος

Ουγκάντα: Εννέα μαθητές νεκροί από πυρκαγιά – Υποψίες ότι την έβαλαν συμμαθητές τους

Εννέα μαθητές έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά σε κοιτώνα σχολείου της μέσης εκπαίδευσης νωρίς σήμερα το πρωί στη νότια Ουγκάντα, ανακοίνωσε η αστυνομία, σε μια από τις πιο φονικές πυρκαγιές που σημειώνονται τα τελευταία χρόνια σε σχολεία της χώρας.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Πάτρικ Ονιάνγκο, δήλωσε στο Reuters ότι εννέα αγόρια έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε η πυρκαγιά σε κοιτώνα, ο οποίος στεγάζει 130 μαθητές στο σχολείο St. Bernard Maya, κοντά στα σύνορα με την Τανζανία.

Όπως σημείωσε, το προσωπικό ασφαλείας υποπτεύεται ότι η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό από μια ομάδα μαθητών που είχαν αποβληθεί πριν από μερικές ημέρες από το σχολείο για ανυπακοή.

«Υπάρχουν υποψίες ότι αυτοί μπορεί να έβαλαν φωτιά στο σχολείο, επειδή ήταν θυμωμένοι. Επέστρεψαν μεταξύ 24:00 και 01:00 τοπική ώρα σήμερα και έβαλαν φωτιά στο σχολείο. Η έρευνά μας έχει στραφεί προς αυτή την κατεύθυνση επειδή αυτό υποψιαζόμαστε ότι συνέβη» δήλωσε.

Κάποιοι μαθητές τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά και διακομίστηκαν σε κοντινά νοσηλευτικά κέντρα, ωστόσο ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός τους.

Πυρκαγιές στα σχολεία, κυρίως στους κοιτώνες τους, σημειώνονται πιο συχνά τον τελευταίο καιρό, κάνοντας στάχτη ολόκληρα κτήρια και προσωπικά αντικείμενα των μαθητών.

Τον Απρίλιο του 2008 πυρκαγιά σε διακεκριμένο σχολείο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κοντά στην πρωτεύουσα Καμπάλα προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 21 ανθρώπων. Τα αίτια της πυρκαγιάς αυτής δε διαπιστώθηκαν ποτέ με ακρίβεια.

Το προσωπικό της ασφάλειας στα σχολεία αποδίδει συχνά τις φωτιές σε ηλεκτρικές βλάβες, αν και κάποιες φορές κρίνει ότι πρόκειται για εμπρησμό.

Οι έρευνες της αστυνομίας παίρνουν χρόνια και σπάνια ολοκληρώνονται, ενώ σπάνια διώκονται οι ένοχοι για εμπρηστικές επιθέσεις σε τέτοιου είδους ιδρύματα κι άλλους στόχους.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet