Γ. Θεοδωρακόπουλος: Οι κάτοικοι πληρώνουν για κεντρική πλατεία Πεύκης, αλλά πλατεία δεν βλέπουν
Ποιότητα Ζωής

Γ. Θεοδωρακόπουλος: Οι κάτοικοι πληρώνουν για κεντρική πλατεία Πεύκης, αλλά πλατεία δεν βλέπουν

Το θέμα κατασκευής της πλατείας Πέρου στην Πεύκη ανακινεί ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής πληρώνουν για την κατασκευή της πλατείας που θα αναβαθμίσει την περιοχή.

«Οι κάτοικοι πληρώνουν για την κεντρική πλατεία Πεύκης, αλλά πλατεία δεν βλέπουν» τονίζει ο κ, Θεοδωρακόπουλος στην ακόλουθη ανακοίωση που εξέδωσε η παράταξή του:

Γιάννης Θεοδωρακόπουλος: Οι κάτοικοι πληρώνουν για την κεντρική πλατεία Πεύκης, αλλά πλατεία δεν βλέπουν

Οι κάτοικοι που έχουν ιδιοκτησίες γύρω από το οικόπεδο που προορίζεται για κεντρική πλατεία της πόλης πληρώνουν εδώ και 5 χρόνια για την… αναβάθμιση της περιοχής τους, αλλά ο Δήμος δεν ασχολείται με την υπόθεση της πλατείας. Ο χώρος που περικλείεται από τις οδούς  Κουντουριώτου – Δαγκλή – Αγίου Παντελεήμονα και Λ. Ειρήνης είναι σε απαράδεκτη κατάσταση, στο έλεος του Θεού.

Πριν από λίγες ημέρες ο Δήμος έστειλε τον νέο λογαριασμό στους περιοίκους του οικοπέδου που προορίζεται για κεντρική πλατεία της πόλης, που είναι γνωστή ως πλατεία Πέρου. Οι παραλήπτες είναι 122 και ενημερώθηκαν επισήμως για τις οφειλές τους και τις νέες μηνιαίες δόσεις που προκύπτουν μετά τον νόμο 4483/17. Με βάση την υπ. αρ. 15/1999 «πράξη προσκύρωσης και αναλογισμού αποζημίωσης» πληρώνουν άδικα ποσό άνω του 1.000.000 ευρώ όσοι έχουν ιδιοκτησίες γύρω από το περίφημο αυτό οικόπεδο γιατί… υποτίθεται ότι οι περιουσίες τους έχουν αποκτήσει υπεραξία από την… υποτιθέμενη δημιουργία της πλατείας. Για ένα τέτοιο έργο που δεν αφορά τη γειτονιά, δεν έπρεπε να γίνει αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικοπέδου, αλλά αγορά του αφού αφορά ολόκληρη την πόλη. Όμως η τότε δημοτική αρχή του κ. Καμάρα (με δεξί χέρι τον σημερινό δήμαρχο κ. Μαυρίδη) προχώρησε στην κάκιστη λύση και πέρασε ολόκληρο το ποσό στους περιοίκους.

Το 2013, μέσα στην καρδιά της οικονομικής κρίσης, κοινοποιήθηκαν στους ιδιοκτήτες και επισήμως από τον Δήμο τα ποσά που έπρεπε να πληρώσουν και ο μέσος όρος είναι τουλάχιστον 10.000 ευρώ στον καθένα.

Όμως ο Δήμος δεν έκανε το χρέος του, δεν κατασκεύασε την περίφημη πλατεία. Άρα η γειτονιά δεν πήρε… υπεραξία. Αντιθέτως μάλιστα υποβαθμίστηκε η περιοχή. Το είπε εξ άλλου καθαρά στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ένας από τους ιδιοκτήτες που ήρθε να εκφράσει τα παράπονά του. «Απορώ, δεν μπορεί ο Δήμος να κάνει μια πλατεία να μην μας τρώει η σκόνη. Γιατί ο χώρος έχει υποβαθμιστεί και δυστυχώς δεν βλέπω κανένα ενδιαφέρον» είπε μεταξύ άλλων.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, παίρνοντας τον λόγο λίγο αργότερα, συμφώνησε με τις απόψεις του συμπολίτη και ανέφερε ότι επί θητείας του η πλατεία είχε δημοπρατηθεί και μάλιστα το 2010 είχε αναδειχτεί και μειοδότης εργολάβος. «Θα γινόταν μέσα σε 6 μήνες μια σύγχρονη πλατεία που θα άλλαζε την εικόνα της πόλης γιατί δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη πόλη χωρίς κεντρική πλατεία. Η δημοπράτηση του έργου έγινε στις 20 Ιουλίου 2010. Όμως ακολούθησαν οι δημοτικές εκλογές όπου οι πολίτες επέλεξαν για δήμαρχο τον κ. Φωκιανό, ο οποίος ματαίωσε το μεγάλο αυτό έργο της κεντρικής πλατείας. Η Πεύκη έχει ανάγκη να γίνει η πλατεία, αλλά δυστυχώς και ο απερχόμενος δήμαρχος πετάει πάντοτε την μπάλα στην εξέδρα για να χρησιμοποιήσω όρους αθλητικούς».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet