Video

Δήμητρα Κεχαγιά: Είμαστε η μόνη εναλλακτική λύση για τον Δήμο Πεντέλης – VIDEO

Ως τη «μόνη εναλλακτική λύση» για τον Δήμο Πεντέλης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια «έχει πέσει σε λήθαργο» και σε έναν δήμαρχο, ο οποίος «έχει ξεπεραστεί από την κοινωνία» χαρακτήρισε τη δημοτική παράταξη Συμπολιτεία η νέα επικεφαλής της και υποψήφια δήμαρχος, Δήμητρα Κεχαγιά, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης 13 Νοεμβρίου 2018, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων.

Η κ. Κεχαγιά έδωσε τους βασικούς άξονες στους οποίους θα κινηθεί η δημοτική της παράταξη, δεσμεύτηκε ότι – όπως γίνεται σήμερα – έτσι και στο μέλλον η Συμπολιτεία θα συμβάλλει σε αποφάσεις που θα είναι υπέρ των δημοτών και κάλεσε και τις άλλες παρατάξεις να υιοθετήσουν ανάλογη στάση.

Ειδικότερα, η υποψήφια δήμαρχος στάθηκε με έμφαση σε τρία βασικά σημεία, τονίζονυας τα εξής:

«Πρώτον, με τη σημερινή δημοτική αρχή η πόλη έχει πέσει σε λήθαργο, διότι δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε σε επίπεδο υποδομών, ενώ παράλληλα έχει επιβαρυνθεί και η καθημερινότητα.  Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Στεργίου δεν μπορεί να είναι ο δήμαρχος της επόμενης δεκαετίας, τον έχει προσπεράσει η εποχή μας και η πόλη, που έχει ήδη χάσει εννέα χρόνια και δεν μπορεί να χάσει άλλα τέσσερα.  Αυτές τις διαπιστώσεις που η Συμπολιτεία έχει κάνει εδώ και 8 χρόνια, σήμερα τις αποδέχονται και αρκετοί άνθρωποι που πορεύθηκαν μέχρι χθες με τον κ. Στεργίου

»Η Συμπολιτεία είναι σήμερα η μοναδική σταθερή, αξιόπιστη δύναμη που δικαιώθηκε και αποτελεί στην εναλλακτική λύση για την πόλη. Και αυτό γιατί διαθέτει πολλά και νέα στελέχη που έχουν εμπειρία, γνώση δημόσιας διοίκησης, όραμα και κυρίως έχουν μάθει να λειτουργούν συνθετικά και συλλογικά.

»Στόχος της Συμπολιτείας είναι η πρώτη θέση την πρώτη Κυριακή των εκλογών και η νίκη τη δεύτερη Κυριακή. Για τον στόχο αυτό εργάζονται τόσο η επικεφαλής, όσο και η πληθώρα των στελεχών της παράταξης.

»Δεύτερον, οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική. Ένα σύστημα που δεν διασφαλίζει τη σταθερότητα στη διοίκηση του Δήμου, άρα υπάρχει κίνδυνος να έχουμε χαμηλότερη ποιότητα υπηρεσιών προς τους πολίτες.

»Η Συμπολιτεία απέναντι σε αυτό το σύστημα τοποθετείται υπεύθυνα. Όπως έπραξε μέχρι σήμερα, το ίδιο θα πράξει την Πέμπτη στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην ψήφιση του προϋπολογισμού. Θα ψηφίζει σταθερά, την επόμενη τετραετία, όλες τις αναγκαίες λειτουργικές δαπάνες για την ομαλή λειτουργία του Δήμου, καθώς και το Τεχνικό Πρόγραμμα.

»Γι’ αυτό καλούμε σήμερα την επίσης μεγάλη παράταξη της πόλης μας, αυτή του κ. Στεργίου, να δεσμευθεί σε αυτή τη λειτουργία, ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν ότι την επομένη των εκλογών και ο Δήμος θα λειτουργεί και έργα θα γίνονται στην πόλη. Το ίδιο καλούμε να πράξουν και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις.

»Πιστεύουμε ότι είναι υπεύθυνη στάση για το σύνολο της Αυτοδιοίκησης.

»Τρίτον, οι άξονες του προγράμματος της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ είναι τρεις:

»1. Διαμόρφωση των όρων για το μέλλον της πόλης. Εδώ μιλάμε για ολοκλήρωση των αναγκαίων πολεοδομικών διαδικασιών, την απόκτηση αναγκαίων χώρων για τον Δήμο, τη δημιουργία νέων υποδομών στην εκπαίδευση, στον αθλητισμό, στο πολιτισμό. Ανάδειξη του περιβαλλοντικού και πολιτιστικού πλούτου του βουνού.

»2. Η βελτίωση της καθημερινότητας που έχει επιβαρυνθεί αισθητά από τις παραλήψεις της σημερινής δημοτικής αρχής. Η καθαριότητα έχει επιβαρυνθεί, η ασφάλεια στην πόλη είναι ανύπαρκτη, η κατάσταση δρόμων και πεζοδρομίων κακή, κυκλοφοριακό και στάθμευση, όπου οκτώ χρόνια δεν έγινε απολύτως τίποτε.

»3. Να περάσουμε τον Δήμο μας και τους πολίτες του στην ψηφιακή εποχή, που δυστυχώς δεν ξεκίνησε ποτέ στον Δήμο μας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων η Δήμητρα Κεχαγιά αναφέρθηκε στο ψηφοδέλτιο της Συμπολιτείας, λέγοντας ότι «θα είναι ευρύ, ανανεωμένο, θα απαρτίζεται και από νέα στελέχη που έχουν εμπειρία, γνώσεις, δυνατά βιογραφικά, γεγονός που δημιουργεί μια ιδιαίτερη δυναμική για την πόλη».

Όσο για την ίδια υπενθύμισε ότι είναι ήδη δημοτικός σύμβουλος πάνω από 10 χρόνια, διετέλεσε αντιδήμαρχος έως το 2010, ενώ παράλληλα «έχει την εκπαιδευτική υποδομή και εμπειρία που της παρέχουν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, καθώς και η Σχολή Δημόσιας Διοίκησης στα οποία και έχει φοιτήσει», ενώ παράλληλα διαθέτει γνώση και σημαντική εμπειρία από την ενασχόληση της στη δημόσια διοίκηση, στην Αυτοδιοίκηση και στα πολεοδομικά και τεχνικά θέματα.

«Οι άνθρωποι που απαρτίζουν τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, έχουν την ικανότητα την εμπειρία και τις γνώσεις, ώστε να υπηρετήσουν και τους τρεις προγραμματικούς μας στόχους», τόνισε η κ. Κεχαγιά.

Σε ό,τι αφορά τις αποχωρήσεις στελεχών, η Δήμητρα Κεχαγιά τόνισε ότι «το 85% των στελεχών της Συμπολιτείας εξακολουθούν να είναι μέλη της παράταξης, «είναι ενεργά και παρόντα στην προσπάθεια του συνδυασμού προς τις εκλογές, γεγονός που δίνει ιδιαίτερη αισιοδοξία για νίκη τον επόμενο Μάιο».

Την ίδια στιγμή, είπε ότι η ίδια είναι ανοιχτή να συζητήσει και να βρει πεδία σύγκλισης με τα στελέχη που αποχώρησαν, καθώς και με όλες τις παρατάξεις, αφού πιστεύει ότι κοινή συνισταμένη όλων είναι το καλό των τριών Δημοτικών Ενοτήτων (Μελίσσια, Νέα Πεντέλη, Πεντέλη).

Όσον αφορά τις άλλες υποψηφιότητες που κινούνται στον κεντροδεξιό χώρο, η ίδια τόνισε ότι δεν την ανησυχούν, ανέφερε ότι στη Συμπολιτεία υπάρχουν άνθρωποι από όλους τους πολιτικούς χώρους, ενώ δήλωσε αισιόδοξη ότι η ίδια θα είναι πρώτη την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. parta lizas

    Μάλλον η τοποθετημένη, στην αρχηγεία της Συμπολιτείας, κ. Κεχαγιά έχει άσχημη σχέση με την αριθμητική.
    Όταν λέει ότι το 85% του Συνδυασμού παραμένει δίπλα της, κάτι δεν βλέπει ή κάτι δεν θέλει να δει.
    Από τους 10 εκλεγμένους, με την Συμπολιτεία, Δημοτικούς Συμβούλους, έχουν ήδη φύγει οι τρεις, άρα 30% μείον. Άλλοι 2 δεν πατάνε ποτέ το πόδι τους σε Δημοτικό Συμβούλιο, οπότε μένουν 5. Από τους 5 οι δυο ψηφίζουν κατά το δοκούν. Σύνολο δύναμης της Συμπολιτείας 3 Σύμβουλοι + 2 μετέωροι. Από τις εκλογές του 2014 έως τώρα 50% μειώθηκε η δύναμη της Συμπολιτείας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πάμε παρακάτω. Η Συμπολιτεία έχει χάσει το 100% των εκλεγμένων Συμβούλων της στη Νέα Πεντέλη (Καλλιανιώτης, Δρόσος, Φλίντρας). Από το 2015 μέχρι σήμερα έχουν φύγει 13 πρωτοκλασάτα στελέχη από το δυναμικό της Συμπολιτείας, ενώ έχουν αποστασιοποιηθεί δεκάδες άλλα. Αυτές οι αποχωρήσεις, δεν έχουν παρατηρηθεί σε κανένα Συνδυασμό, ούτε σε αυτόν της Διοίκησης. Πρωτοφανές για τα Αυτοδιοικητικά χρονικά η Αντιπολίτευση να έχει τον μεγαλύτερο αριθμό αποχώρησης ενεργών στελεχών. Και μέχρι τις εκλογές έχει πολύ δρόμο ακόμα. Αυτά για το έλλειμμα αριθμητικής της κας Κεχαγιά (ή αυτού που της έγραψε τι να πει….)

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet