Βρετανία και Ε.Ε. συμφώνησαν στους βασικούς όρους του Brexit
Κόσμος

Βρετανία και Ε.Ε. συμφώνησαν στους βασικούς όρους του Brexit

Για συμφωνία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μιλούν βρετανικά ΜΜΕ, σημειώνοντας ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν στους βασικούς όρους του Brexit.

Το BBC επικαλούμενο πηγή από το υπουργικό συμβούλιο αναφέρει ότι το έγγραφο έχει συμφωνηθεί σε τεχνικό επίπεδο και από τις δύο πλευρές έπειτα από εντατικές συνομιλίες αυτή την εβδομάδα.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα ηγηθεί ενός έκτακτου υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη προκειμένου να εξασφαλίσει την στήριξη κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης για τους όρους της αποχώρησης.

Μάλιστα σύμφωνα με τη Sun, κάθε υπουργός έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Πρωθυπουργό σήμερα, Τρίτη.

Το μέλλον των συνόρων μεταξύ της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας ήταν το τελευταίο σημαντικό ζήτημα που εκκρεμούσε και φαίνεται πως βρέθηκε η χρυσή τομή.

Η πολιτική ανταποκρίτρια του BBC, Βίκι Γιανγκ, δήλωσε ότι είναι πιθανό στις κατ’ιδίαν συζητήσεις του υπουργικού συμβουλίου να δοθεί το πλήρες κείμενο της συμφωνίας πριν από τη συνεδρίαση που είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Τετάρτης. «Θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα την υποστηρίξουν, και εάν όχι, αν θα παραιτηθούν από το υπουργικό συμβούλιο», τονίζει η Γιανγκ.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet