Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Η Ρέα Γαλανάκη και η «Άκρα ταπείνωση» στη Λέσχη Ανάγνωσης του Συλλόγου «ΑΡΓΩ»

0
260 Προβολές

Η Λέσχη Ανάγνωσης του Πολιτιστικού – Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ» παρουσιάζει μαζί με τη συγγραφέα Ρέα Γαλανάκη το βιβλίο της «Άκρα ταπείνωση» τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 στις 19:00 στον χώρο του Συλλόγου (Σοφ. Βενιζέλου 20 και Καραολή Δημητρίου, κέντρο Χαλανδρίου).

Την εκδήλωση θα συντονίσει η φιλόλογος η Γεωργία Μποφυλάτου.

Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το μυθιστόρημα εστιάζεται στη νύχτα που πυρπολήθηκε η Αθήνα, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου του 2012.

Μια πρώην φιλόλογος και μια πρώην ζωγράφος, που βρίσκονται να συγκατοικούν σε έναν «ξενώνα» του υποβαθμισμένου κέντρου, βγαίνουν κρυφά στις διαδηλώσεις. Η λοξή ματιά τους εισδύει –με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο– στην αόρατη και συμβολική πλευρά των βίαιων συγκρούσεων.

Πανικοβάλλονται, χάνονται μέσα στη δική τους πόλη, εξωθούνται στην επαιτεία, χωρίς να χάσουν την προσωπική τους αίσθηση πραγμάτων. Επιστρέφοντας είναι πιο κοντά στην ανέφικτη Ιθάκη.

Ο αναρχικός γιος της μιας, ο χρυσαυγίτης μιας τρίτης που τις φροντίζει, μια νεαρή μετανάστρια και το παιδί της, ο γιατρός και η κοινωνική λειτουργός, τα φαντάσματα ενός ετοιμόρροπου αθηναϊκού σπιτιού και, φυσικά, οι νεοάστεγοι διασταυρώνονται με ποικίλους τρόπους μαζί τους είτε στη σπαρασσόμενη Αθήνα είτε λίγο αργότερα.

Σ΄ αυτό το ανθρωποκεντρικό πολιτικό μυθιστόρημα, η απερχόμενη γενιά του Πολυτεχνείου ανοίγει τον δύσκολο, τον αναγκαίο, αν όχι και μοιραίο διάλογό της με τις σημερινές εξεγέρσεις, με τη μεγάλη ανατροπή της ζωής τα τελευταία χρόνια, με τη μνήμη, αλλά και με την Άκρα Ταπείνωση του άστεως.

Πρόσκληση του Συλλόγου Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ» στην παρουσίαση του βιβλίου «Ακραία ταπείνωση»

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up