Έκθεση «Ψυχικό, Οδοιπορικό στην Ιστορία» στο Κέντρο Τεχνών «Γ. Καρύδης»
Κοινωνία

Έκθεση «Ψυχικό, Οδοιπορικό στην Ιστορία» στο Κέντρο Τεχνών «Γ. Καρύδης»

Τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 θα παρουσιαστεί μια σημαντική έκθεση αρχειακού υλικού και τεκμηρίων που αναφέρονται στους οικισμούς Ψυχικού και Νέου Ψυχικού, με τίτλο «Ψυχικό, Οδοιπορικό στην Ιστορία», για να θυμηθούν οι παλιοί και να γνωρίσουν οι νεότεροι την ιστορία του τόπου.

Με στόχο, όπως αναφέρει η πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ «να συγκεντρώσουμε τεκμήρια και αποδείξεις που αναφέρονται στις πόλεις μας», τον Νοέμβριο του 2017 πραγματοποιήθηκε έκθεση με αρχειακό υλικό για την ίδρυση της Φιλοθέης από τον πρώτο οικισμό της Νέας Αλεξάνδρειας μέχρι την ολοκλήρωση της Κηπούπολης όπως τη γνωρίζουμε σήμερα.

Στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου σημειώνεται:

«Εφέτος, μετά την επιτυχημένη έκθεση για τη Φιλοθέη, με την απόκτηση και άλλου πρωτότυπου έντυπου υλικού από το “Αρχείου Λάμπρου”, συνεχίζουμε και παρουσιάζουμε την έκθεση “Ψυχικό, Οδοιπορικό στην Ιστορία δύο Οικισμών”. Χάρτες, σχέδια, αποδείξεις & στοιχεία που αφορούν στην ίδρυση των οικισμών Ψυχικού και Νέου Ψυχικού που συγκροτούν το νέο ενιαίο δήμο.

»Οι τρεις πόλεις που συγκροτούν τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού γεννήθηκαν στις αρχές του 20ού αιώνα. Σήμερα, στον αιώνα της μεγάλης διάχυσης της πληροφορίας με ηλεκτρονικά μέσα, σιγά – σιγά χάνεται το έντυπο υλικό μιας άλλης εποχής.

»Η έκθεση συνοδεύεται από έναν όμορφο & χρήσιμο κατάλογο στον οποίο καταγράφονται πληροφορίες, σχέδια και εικόνες από μιαν άλλη εποχή και θα διαρκέσει για ικανό χρονικό διάστημα ώστε να δοθεί η ευκαιρία να την επισκεφθούν όλοι οι κάτοικοι και κυρίως οι μαθητές των σχολείων για τους οποίους θα εκπονηθεί ένα ευχάριστο εκπαιδευτικό πρόγραμμα».

Διάρκεια έκθεσης: από 20/11 έως 20/12.

Πότε: 19:00 εγκαίνια
Πού: «Κέντρο Εικαστικών Τεχνών Γ. Καρύδης», Αριάδνης 13 και Νιόβης, Φιλοθέη, τηλ.: 210 6749860

Ωράριο έκθεσης: Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή, 10.00 – 13.00, Τετάρτη, Πέμπτη, 17.00 – 19.00.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet