200.000 ευρώ από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής για αγορά μέσων νέας τεχνολογίας σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία
Κοινωνία

200.000 ευρώ από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής για αγορά μέσων νέας τεχνολογίας σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία

Σε νέα εποχή, με την τόνωση των σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας, ετοιμάζονται να μπουν τα σχολεία του Ηρακλείου Αττικής, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος.

Η δημοτική αρχή διαθέτει, σε πρώτη φάση, 202.000 ευρώ για την αγορά μέσων νέας τεχνολογίας τα οποία θα εξοπλίσουν τις τάξεις των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων της πόλης, για να γίνει το μάθημα διαδραστικό και πιο αποτελεσματικό. Με αυτό το κονδύλι θα αποκτηθούν καινούργιοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, διαδραστικοί πίνακες, προτζέκτορες κ.ά., τα οποία θα διατεθούν στα Δημοτικά του Ηρακλείου.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, ανάλογη επιχορήγηση θα δοθεί και για τα Γυμνάσια και για τα Λύκεια της πόλης.

Το πρώτο βήμα γίνεται με την έκτακτη επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου, την οποία ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο έπειτα από σχετική εισήγηση της δημοτικής αρχής. Όπως εξήγησε η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Μίνα Παναγιωτακοπούλου, τόσο το ποσό της επιχορήγησης, όσο και ο εξοπλισμός που θα αποκτηθεί με αυτό, διαμορφώθηκαν έπειτα από διαβούλευση με τα σχολεία της πόλης και σύμφωνα με τις ανάγκες που οι διευθύνσεις τους κατέγραψαν.

«Διαθέτουμε το πλεόνασμα που διαμορφώσαμε με τη χρηστή οικονομική διαχείριση των προηγούμενων ετών της διοίκησής μας επενδύοντας στο μέλλον της πόλης, σε έργα και στην Παιδεία. Για εμάς δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά από τα χρήματα που δίνονται για τα σχολεία, για τα παιδιά μας. Πόσο μάλλον όταν προορίζονται για νέες τεχνολογίες που θα τους ανοίξουν περισσότερες πόρτες στο μέλλον», σχολίασε σχετικά ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet