Συνεδρίαση ΣΤΟ Πολ. Προστασίας Δήμου Πεντέλης για αντιμετώπιση φαινομένων τον χειμώνα
Κοινωνία

Συνεδρίαση ΣΤΟ Πολ. Προστασίας Δήμου Πεντέλης για αντιμετώπιση φαινομένων τον χειμώνα

Συνήλθε την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 στις 12 το μεσημέρι, έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης, με αντικείμενο τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων για θέματα σχεδιασμού και δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση φαινομένων σεισμικών, πλημμυρικών, χιονοπτώσεων και παγετού κατά τη χειμερινή περίοδο 2018-2019.

Ο πρόεδρος του ΣΤΟ και δήμαρχος Πεντέλης, ανοίγοντας τη συνεδρίαση, ευχαρίστησε τους παρισταμένους και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων για την επιτυχία, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, αντιμετώπισης της αντιπυρικής περιόδου 2018.

Ακολούθως και με βάση τον υπάρχοντα σχεδιασμό του Δήμου για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω χιονοπτώσεων, δόθηκαν οδηγίες προς τους τοπικούς αντιδημάρχους για τον έλεγχο του μηχανολογικού εξοπλισμού. Ο δήμαρχος επέστησε την προσοχή για την επαρκή στελέχωση των μηχανημάτων από εθελοντές και υπαλλήλους του Δήμου και ζήτησε τη συνεργασία από τους παριστάμενους εκπροσώπους της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, για τη συμμετοχή τους στο κλείσιμο των περιμετρικών δρόμων σε περίπτωση έντονης χιονόπτωσης. Επισημαίνοντας ότι για τη επιτυχία του στόχου της αντιμετώπισης της χιονόπτωσης απαραίτητη προϋπόθεση είναι η άρτια λειτουργία του Κέντρου Επιχειρήσεων, ζήτησε τη συνεχή επαφή όλων των εμπλεκομένων με το Κέντρο Επιχειρήσεων.

Σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων ζητήθηκε ο επιμελής καθαρισμός των φρεατίων, ο καθαρισμός των ρεμάτων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και η προετοιμασία και ο έλεγχος του αντλητικού εξοπλισμού.

Για την αντιμετώπιση σεισμικών φαινομένων ο πρόεδρος του ΣΤΟ ζήτησε την επικαιροποίηση του σχεδίου δράσης, την αυτοψία στους χώρους συγκέντρωσης και την εξασφάλιση απαραίτητου υλικού (σκηνές, κουβέρτες, στρώματα κ.λπ.).

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος, ο τοπικός αντιδήμαρχος Δ.Κ. Μελισσίων, Σεβαστός Βορέας, ο τοπικός αντιδήμαρχος Δ.Κ. Νέας Πεντέλης, Θεόδωρος Αποστολόπουλος, ο διοικητής του Νοσοκομείου 414 ΣΝ, ταξίαρχος Δημήτριος Τσοκάνας, ο διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, Ευάγγελος Τριγώνης, από την Τροχαία Αγίας Παρασκευής η υποδιοικήτρια, αστυνόμος Α΄ Μαρία Καλαϊτζίδου, από τον 9ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών ο επιπυραγός Δημήτριος Χιόλος, από τον 12ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών ο επιπυραγός Θεόδωρος Νωτόπουλος, από την Περιφέρεια Αττικής οι κ.κ. Θεοδώρα Καπατσέλη, Ηλίας Σοντόρης και Πέτρος Ρίζος, από το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης ο κ. Νίκος Λιάκος, από τον Σύλλογο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης ο κ. Κώστας Κωνσταντάκης, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης, Ιωάννης Ξανθάκος, και υπάλληλοι του Δήμου Πεντέλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet