«Τα γήπεδα του Αμαρουσίου στους Μαρουσιώτες»
Αθλητισμός

«Τα γήπεδα του Αμαρουσίου στους Μαρουσιώτες»

Να ενισχυθεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στο Μαρούσι ζητούν δύο έφοροι του Α.Σ. Νίκη Αμαρουσίου και ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κούκουζας.

Οι αθλητικοί χώροι στην πόλη δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες σε ανοιχτά και κλειστά γήπεδα τονίζουν στην ακόλουθη ανακοίνωσή τους:

Τα γήπεδα του Αμαρουσίου στους Μαρουσιώτες!

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αποτελεί σήμερα την κυριότερη έκφραση του πραγματικού αθλητικού πνεύματος είτε ως σωματειακός αθλητισμός στα λεγόμενα τοπικά πρωταθλήματα είτε ως σχολικός αθλητισμός. Ο αθλητισμός με αυτή τη μορφή είναι χαρά είναι υγεία, είναι αξιοποίηση ελεύθερου χρόνου, είναι ομαδικότητα, είναι ήθος, είναι ανθρωπισμός είναι άσκηση αρετής, σεβασμός στον συναθλητή.

Στην πόλη μας στο Μαρούσι, πολλά παιδιά, εκατοντάδες, εγγράφονται σε αθλητικά σωματεία της πόλης μας, έτσι ώστε υπό την προστασία και την καθοδήγηση ικανών προπονητών και παραγόντων να αθλούνται με πολλαπλό όφελος τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική τους υγεία.

Δυστυχώς οι αθλητικοί χώροι στην πόλη μας δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες σε ανοιχτά και κλειστά γήπεδα. Ιδιαίτερα σε αθλήματα που χρησιμοποιούν κυρίως κλειστά γήπεδα η ύπαρξη μόνο τριών κλειστών σε μια πόλη 100 χιλιάδων κατοίκων αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού στο Μαρούσι.

Τα τελευταία μάλιστα χρόνια η διοίκηση Πατούλη έχει επιλέξει, για άγνωστους σε εμάς λόγους, να παραχωρεί γηπεδικές ώρες σε ομάδες εκτός της πόλης μας. Εφέτος η κατάσταση ξεπέρασε κάθε όριο αφού έχουν παραχωρηθεί πολλές ώρες γηπέδων τόσο στην ΑΕΚ στο κλειστό Αγίου Θωμά, όσο και στον ΠΑΟ στο κλειστό «Σπύρος Λούης», μεγάλα, σεβαστά και ιστορικά σωματεία και τα δύο, αλλά σωματεία της Αθήνας και της Νέας Φιλαδέλφειας.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να συνωστίζονται τα Μαρουσιώτικα σωματεία στις υπόλοιπες κενές ώρες γηπέδων, να αναγκάζονται να περικόπτουν ή και να καταργούν τμήματα και ώρες προπονήσεων.

Εμείς ζητάμε το αυτονόητο, άμεση αλλαγή του Κανονισμού Λειτουργίας Αθλητικών Χώρων Αμαρουσίου με θεσμοθετημένη παραχώρηση προτεραιότητας στα σωματεία του Αμαρουσίου σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας, με κρυστάλλινες δημόσιες διαδικασίες, λαμβάνοντας φυσικά υπόψη, τον αριθμό αθλητών/τριών, τον αριθμό αθλημάτων, την ιστορικότητα και την εντοπιότητα των αθλητικών σωματείων.

Φυσικά αν παραμένουν αδιάθετες ώρες και γήπεδα μπορούν να παραχωρηθούν με διαφανείς διαδικασίες σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα εκτός του Δήμου μας κατ΄ έτος και τυχόν έσοδα να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη συντήρηση των αθλητικών χώρων.

Επιτέλους πρέπει και στο Μαρούσι να αποφασίσουμε αν θα ενισχύσουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό της πόλης μας, θα βοηθήσουμε όλα τα Μαρουσιώτικα σωματεία, θα δώσουμε γήπεδα, θα πάρουμε τα παιδιά μας να τα μάθουμε αθλητισμό ή θα τα αφήσουμε σε μονοπάτια που πολλές φορές αποβαίνουν και μοιραία.

Μπούρας Βασίλης, έφορος βόλεϊ κορασίδων Α.Σ. Νίκη Αμαρουσίου

Σαββίδης Σόλων, έφορος βόλεϊ γυναικών Α.Σ. Νίκη Αμαρουσίου

Κούκουζας Πέτρος, δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet