Λυκόβρυση – Πεύκη 2020: Όταν η πολιτική αξιοπρέπεια γίνεται είδος εν ανεπαρκεία
Πολιτική

Λυκόβρυση – Πεύκη 2020: Όταν η πολιτική αξιοπρέπεια γίνεται είδος εν ανεπαρκεία

Για έλλειψη πολιτικής αξιοπρέπειας στα τοπικά πολιτικά τεκταινόμενα, λίγους μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019, κάνει λόγο η δημοτική παράταξη Λυκόβρυση – Πεύκη 2020.

Στη σχετική ανακοίνωσή της, η παράταξη αναφέρει:

Ο χρόνος κυλάει αδυσώπητος και όλο και πιο κοντά πλησιάζουμε προς τις επόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019. Οι παραταξιακές μηχανές έχουν ανάψει και οι διεργασίες που γίνονται στην πόλη μας αλλάζουν καθημερινά, δίνοντας την εντύπωση ότι οι συσχετισμοί είναι ακόμα στην αφετηρία τους. Όμως το μόνο βέβαιο και οφθαλμοφανές είναι η παραταξιακή αντιπαλότητα που σιγά-σιγά συγκεκριμενοποιείται, δημιουργώντας έντονο ενδιαφέρον, τουλάχιστον γι’ αυτούς  που ασχολούνται ή που παρακολουθούν τα δημοτικά δρώμενα.

Είμαστε όλοι συμπολίτες αυτής της πόλης που, όπως και άλλες φορές το έχουμε γράψει, σε ανθρώπινο επίπεδο διαπνεόμαστε ή πρέπει να διαπνεόμαστε από πολιτικό πολιτισμό και ανθρωπιά. Οι διαφορές μας είναι καθαρά πολιτικές και εκεί πρέπει να μείνουν. Για να συμβαίνει όμως αυτό, που αναμφισβήτητα είναι η πεμπτουσία του πολιτικού παιχνιδιού, πρέπει οι πρωταγωνιστές του να διαπνέονται από αξιοπρέπεια και τιμιότητα, βασικά χαρακτηριστικά των όρων με τους οποίους θα δοθούν οι μάχες του προεκλογικού αγώνα που τώρα σιγά-σιγά ξεκινάει.

Μέσα στην τετραετία που πέρασε συνέβησαν πολλά που, σε αρκετές περιπτώσεις, είχαν έντονο ανατρεπτικό χαρακτήρα. Αποχωρήσεις, αποσκιρτήσεις, ισχυρές αντιπαλότητες, σε βαθμό πολιτικά και ανθρώπινα ανεπίτρεπτο, που έχουν σκιαγραφήσει ένα σκηνικό που βιώνοντάς το, καταλαβαίνουμε απόλυτα την ποιότητα του προεκλογικού αγώνα που θα ακολουθήσει, παγιώνοντας με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο τις διαχωριστικές γραμμές όλων όσων θα μπουν στη μάχη των δημοτικών εκλογών. Με λίγα λόγια γνωρίζουμε «εχθρούς και φίλους», διότι τα δείγματα γραφής τους εκατέρωθεν έχουν οριοθετήσει τις αντίστοιχες συμπεριφορές τους.

Μένουμε όμως εκστατικοί και διερωτώμεθα εάν υπάρχει στοιχειώδης αξιοπρέπεια και ηθική, όταν, σε πολιτικό πάντα επίπεδο, δημοτικοί σύμβουλοι υβρίζονται ή υποτιμούν ασύστολα το έργο των πολιτικών τους αντιπάλων και ανερυθρίαστα το δημοσιοποιούν και τώρα, λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, συνοδοιπορούν, βάζοντας στο περιθώριο τη νοημοσύνη των συμπολιτών μας, οι οποίοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα και αηδιάζουν πραγματικά! 

Είναι αλήθεια ότι στην πολιτική τα πάντα γίνονται! Άλλωστε και στην εθνική πολιτική σκηνή το ζούμε καθημερινά. Αλλά όταν ξεπερνιούνται κάποια όρια και η αξιοπρέπεια και η ηθική χάνονται στον βωμό ενός στείρου πολιτικού αμοραλισμού, τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα, όταν μάλιστα αυτά συμβαίνουν σε μικρές τοπικές κοινωνίες που τα πάντα μαθαίνονται και λειτουργούν παρακινητικά για τις νεότερες γενιές.

Ας το σκεφθούν πολύ καλά οι πρωταγωνιστές και ας κάνουν, έστω και την ύστατη στιγμή, τις απαιτούμενες διορθωτικές κινήσεις. Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού, αλλά συγχρόνως είναι και μια ευκαιρία για έμπρακτη αξιοπρέπεια. Να είστε σίγουροι πως αυτό το τελευταίο εκτιμάται ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet