Ροή Ειδήσεων
Στις 24/10 τα εγκαίνια του γηπέδου μπάσκετ στην πλατεία Αγίας Αναστασίας Στις 24/10 τα εγκαίνια του γηπέδου μπάσκετ στην πλατεία Αγίας Αναστασίας Π. Μανούρης: Πάνω από 50 εκατ. ευρώ σε ενταγμένα έργα μέχρι το 2028 Π. Μανούρης: Πάνω από 50 εκατ. ευρώ σε ενταγμένα έργα μέχρι το 2028 «Συκοφαντική η επίθεση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στον εντεταλμένο σύμβουλο παιδείας» «Συκοφαντική η επίθεση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στον εντεταλμένο σύμβουλο παιδείας» Ανακύκλωση μωβ κάδου: Αγγίζει τους 200 τόνους η συλλογή ειδών ένδυσης και υπόδησης στο Χαλάνδρι Ανακύκλωση μωβ κάδου: Αγγίζει τους 200 τόνους η συλλογή ειδών ένδυσης και υπόδησης στο Χαλάνδρι Εγκαίνια για την έκθεσης ζωγραφικής και αγιογραφίας της εικαστικού Δήμητρας Φωτίκα-Ξαξήρα Εγκαίνια για την έκθεσης ζωγραφικής και αγιογραφίας της εικαστικού Δήμητρας Φωτίκα-Ξαξήρα Στις 24/10 τα εγκαίνια του γηπέδου μπάσκετ στην πλατεία Αγίας Αναστασίας Στις 24/10 τα εγκαίνια του γηπέδου μπάσκετ στην πλατεία Αγίας Αναστασίας Π. Μανούρης: Πάνω από 50 εκατ. ευρώ σε ενταγμένα έργα μέχρι το 2028 Π. Μανούρης: Πάνω από 50 εκατ. ευρώ σε ενταγμένα έργα μέχρι το 2028 «Συκοφαντική η επίθεση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στον εντεταλμένο σύμβουλο παιδείας» «Συκοφαντική η επίθεση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στον εντεταλμένο σύμβουλο παιδείας» Ανακύκλωση μωβ κάδου: Αγγίζει τους 200 τόνους η συλλογή ειδών ένδυσης και υπόδησης στο Χαλάνδρι Ανακύκλωση μωβ κάδου: Αγγίζει τους 200 τόνους η συλλογή ειδών ένδυσης και υπόδησης στο Χαλάνδρι Εγκαίνια για την έκθεσης ζωγραφικής και αγιογραφίας της εικαστικού Δήμητρας Φωτίκα-Ξαξήρα Εγκαίνια για την έκθεσης ζωγραφικής και αγιογραφίας της εικαστικού Δήμητρας Φωτίκα-Ξαξήρα

Ποιες κοινωνικές παροχές περιέχει ο προϋπολογισμός – Τι ανακοινώθηκε για το κοινωνικό μέρισμα

Ποιες κοινωνικές παροχές περιέχει ο προϋπολογισμός – Τι ανακοινώθηκε για το κοινωνικό μέρισμα

«Η υπέρβαση του δημοσιονομικού στόχου κατά 0,48% του ΑΕΠ δίνει στην Κυβέρνηση σημαντικό περιθώριο απόδοσης μέρους του υπερπλεονάσματος με τη μορφή κοινωνικού μερίσματος». Με αυτή τη φράση το υπουργείο Οικονομικών προανήγγειλε σήμερα την χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος, από τα 885 εκατ. ευρώ του υπερπλεονάσματος του 2018.

Αν και στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού δεν γίνεται πουθενά αναφορά στο κοινωνικό μέρισμα, ωστόσο αυτό προαναγγέλθηκε στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Ως προς τις κοινωνικές παροχές η εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού κατονομάζει συγκεκριμένες δαπάνες.

Οι δαπάνες της κατηγορίας αυτής περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το επίδομα θέρμανσης, τη συνεισφορά του Ελληνικού Δημοσίου στην προστασία της κύριας κατοικίας, τις συντάξεις που εξακολουθούν να πληρώνονται απευθείας από το κράτος, καθώς και τις λοιπές παροχές κοινωνικής πρόνοιας σε είδος και χρήμα. Επιπρόσθετα, περιλαμβάνουν και το σύνολο των πληρωμών του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης για το 2018.

Οι σχετικές δαπάνες σε ταμειακή βάση εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 1,19 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 28 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου του Μεσοπρόθεσμου 2019-2022, κυρίως λόγω της ανακατανομής 145 εκατ. ευρώ από την κατηγορία των μεταβιβάσεων για την απευθείας καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης από τον Τακτικό Προϋπολογισμό.

Για το έτος 2019, η αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής υλοποιείται μέσω των ακόλουθων μέτρων συνολικού ύψους 910 εκατ. ευρώ:

Από την πλευρά των εσόδων, (α) τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% μεσοσταθμικά, (β) τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, (γ) τη μείωση φορολογίας διανεμόμενων κερδών και (δ) τη σταδιακή μείωση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων από 29% σε 25% με μείωση κατά 1% κατ; έτος.

Από την πλευρά των δαπανών, (α) την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για νέους κάτω των 24 ετών, (β) την εισαγωγή ενός νέου επιδόματος στέγασης με οικονομικά και οικογενειακά κριτήρια, (γ) την ενίσχυση των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, (δ) την ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Πηγή: reader.gr

Δημοφιλή άρθρα