Ανακαινίζονται επτά παιδικές χαρές και κατασκευάζονται δύο ακόμα στο Ηράκλειο Αττικής
Κοινωνία

Ανακαινίζονται επτά παιδικές χαρές και κατασκευάζονται δύο ακόμα στο Ηράκλειο Αττικής

Ένα ακόμα πακέτο έργων ανακαίνισης και κατασκευής παιδικών χαρών στα όρια της πόλης είναι έτοιμος να βάλει μπροστά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος υπέγραψε σύμβαση προκειμένου το αμέσως επόμενο διάστημα να ξεκινήσει η ανάπλαση επτά υφιστάμενων παιδικών χαρών, αλλά και η κατασκευή δύο ολοκαίνουργιων, η μια εκ των οποίων θα μπορεί να φιλοξενεί ΑμεΑ.

«Κλείνει» ο κύκλος ανακαινίσεων για όλες τις παιδικές χαρές της πόλης

Με τις νέες παρεμβάσεις ο Δήμος ολοκληρώνει, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του, την ανακατασκευή του συνόλου των παιδικών χαρών της πόλης σύμφωνα με τις επιταγές των νέων κανονισμών, προκειμένου όλες ασφαλείς και πιστοποιημένες να βρίσκονται στη διάθεση των παιδιών του Ηρακλείου. Οι παιδικές χαρές προς ανακαίνιση αφορούν τις υφιστάμενες δομές στις οδούς: Μακεδονίας & Σουλίου, Μακεδονίας & Χρυσανθέμων, Φιλ. Εταιρίας & Ισαάκ, Καρυωτάκη, Δρυάδων & Αχαιών, Ορφέως & Πυθαγόρα. Στα έργα προβλέπεται η τοποθέτηση νέου, ασφαλούς τάπητα δαπέδου, νέων οργάνων παιχνιδιού, περίφραξης, παγκάκια, ενίσχυση του πρασίνου κ.ά.

Πρώτη φορά παιδική χαρά για ΑμεΑ στο Ηράκλειο Αττικής

Για πρώτη φορά στην πόλη προγραμματίζεται η κατασκευή παιδικής χαράς για ΑμεΑ. Πρόκειται να γίνει σε τμήμα του κοινόχρηστου χώρου στη διασταύρωση των οδών Ιεράπετρας και Βάρναλη και θα εξοπλιστεί με ειδικά όργανα που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των παιδιών, που, μέχρι τώρα, δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στις κοινές παιδικές χαρές τόσο της πόλης, όσο και της ευρύτερης περιοχής.

Παιδική χαρά και στα Ηπειρώτικα

Ακόμα μια, εντελώς καινούργια, παιδική χαρά θα κατασκευαστεί, όπως ενημερώνει ο Δήμος, στο οικόπεδο στη διασταύρωση των οδών Θεσπρωτίας & Αναγεννήσεως στην περιοχή των Ηπειρώτικων. Πρόκειται για ακίνητο την αγορά του οποίου ολοκλήρωσε αυτή η δημοτική αρχή προκειμένου να εξασφαλίσει τη δημιουργία της παιδικής χαράς.

Χρηματοδότηση για την αγορά οργάνων

Την ίδια στιγμή ο Δήμος έχει πετύχει τη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα του υπουργείο Εσωτερικών «ΦιλόΔημος», για την αγορά των οργάνων που θα χρησιμοποιηθούν στην ανακαίνιση των υφιστάμενων παιδικών χαρών, αλλά και τον εξοπλισμό των καινούργιων παιδικών χαρών, εξοικονομώντας, όπως τονίζει ο Δήμος, έτσι χρήματα από το δημοτικό ταμείο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet