Μαθητική συγκέντρωση στα Προπύλαια ενάντια στις «εθνικιστικές καταλήψεις»
Κοινωνία

Μαθητική συγκέντρωση στα Προπύλαια ενάντια στις «εθνικιστικές καταλήψεις»

Σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, ενάντια στις «εθνικιστικές καταλήψεις» για τη Μακεδονία, καλεί τους μαθητές η «Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας».

Όπως αναφέρει η Πρωτοβουλία σε σχετική ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου διάφορες ακροδεξιές φασιστικές ομάδες προσπαθούν να υποκινήσουν μαθητικές εθνικιστικές καταλήψεις σε σχολεία της χώρας».

«Συμμετέχουμε όλοι μας στις πανεκπαιδευτικές πορείες στις 29/11, για να δώσουμε την πραγματική μάχη για ένα σχολείο στο ύψος των αναγκών μας και δεν αφήνουμε τις παρακρατικές αυτές ομάδες να μας αποπροσανατολίσουν» προστίθεται στην ίδια ανάρτηση.

ΟΛΜΕ: Επιχειρούν να μετατρέψουν τα σχολεία σε πεδίο εθνικισμού με πρόσχημα το Μακεδονικό

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, σε ψήφισμά της, καταγγέλλει προσπάθειες «εθνικιστικών και ακροδεξιών κύκλων» να σπείρουν στη νεολαία «ακραίες αλυτρωτικές, μιλιταριστικές και εθνικιστικές αντιλήψεις». «Aυτές τις ημέρες, τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές έχουν μπει στο στόχαστρο εθνικιστικών και ακροδεξιών κύκλων. Πρόκειται για μια προσπάθεια που ξεκίνησε από τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου και την αμφισβήτηση του Πολυτεχνείου και συνεχίστηκε με πρόσχημα το Μακεδονικό ζήτημα» σημειώνει η ΟΛΜΕ.

Όπως αναφέρει, «αφού η πρώτη απόπειρά τους απέτυχε, επιδίδονται τώρα σε μια άνευ προηγουμένου πατριδοκαπηλία» και «καλούν από τα διαδικτυακά μέσα σε συντονισμό καταλήψεων σχολείων στις 29/11, με ανάρτηση πανομοιότυπων πανό και αναγραφή συνθημάτων με φασιστικά σύμβολα (μαιάνδρους και κέλτικους σταυρούς)».

Την ίδια στιγμή, όπως καταγγέλλει η ΟΛΜΕ, «στοχοποιούν καθηγητές και καθηγήτριες (π.χ. Βέροια), σχολεία (π.χ. Γέρακας) και ολόκληρες ΕΛΜΕ (π.χ. Ε’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής, Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης) που αντιστέκονται σε αυτή τους την προσπάθεια, καλώντας σε “διαπόμπευση” και σε άσκηση σωματικής βίας προς παραδειγματισμό».

«Πίσω από αυτούς τους σχεδιασμούς γίνεται όλο και περισσότερο φανερό ότι κρύβεται η οργάνωση της Χρυσής Αυγής, φασιστικές ομάδες όπως η νεοναζιστική ΕΣΑ, εθνικιστικά και άλλα ακροδεξιά μορφώματα» υποστηρίζει η Ομοσπονδία στο ψήφισμά της.

Το δ.σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει τα παραπάνω περιστατικά και δηλώνει ότι «θα φράξει τον δρόμο σε όσους με πρόσχημα το μακεδονικό ζήτημα επιχειρούν να μετατρέψουν τον ευαίσθητο χώρο των σχολείων σε πεδίο εθνικισμού και μιλιταρισμού, καλλιεργώντας τον διχασμό, το μίσος, τον ρατσισμό και τις νεοφασιστικές αντιλήψεις».

Υπογραμμίζει ακόμη ότι «είναι χρέος του κόσμου της εκπαίδευσης να υπερασπιστεί το σχολείο και τη νέα γενιά, να μην επιτρέψει η πατριδοκαπηλία και η εθνικιστική τύφλωση να σπείρουν το διαιρετικό μίσος ανάμεσα στους μαθητές μας».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet