ΠΕΔΑ: Άνοιξε η αυλαία για τη συζήτηση της Συνταγματικής Αναθεώρησης στην Τ.Α.
Αυτοδιοίκηση

ΠΕΔΑ: Άνοιξε η αυλαία για τη συζήτηση της Συνταγματικής Αναθεώρησης στην Τ.Α.

Με μια εξαιρετικού επιπέδου συζήτηση που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, άνοιξε ουσιαστικά η αυλαία της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση στην Αυτοδιοίκηση, με κεντρικό εισηγητή τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιώργο Σωτηρέλη.

Η πρωτοβουλία της ΠΕΔΑ συνδέεται αφενός με την εξαγγελθείσα από την κυβέρνηση δημόσια συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και αφετέρου με το επικείμενο Συνέδριο της ΚΕΔΕ -αρχικά στην Αθήνα και τον Ιανουάριο στη Θεσσαλονίκη-  με κεντρικό θέμα, την αναθεώρηση συνταγματικών διατάξεων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στο κρίσιμο ζήτημα της αναθεώρησης συνταγματικών διατάξεων που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση,  ο κ. Γ. Σωτηρέλης παρουσίασε ένα πλαίσιο προτάσεων που θα μπορούσε να υποβάλει η Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσω των συλλογικών οργάνων της για την τυπική και ουσιαστική αναβάθμιση των αυτοδιοικητικών θεσμών.

Κεντρικοί πυλώνες των προτάσεων του κ. Γ. Σωτηρέλη και της εποικοδομητικής συζήτησης που ακολούθησε, ήταν η οργανωτική αναβάθμιση της Αυτοδιοίκησης, η οικονομική αυτοτέλεια, η πολιτική αναβάθμιση των ΟΤΑ, καθώς και οι τροποποιήσεις στο εκλογικό δίκαιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet