Ενότητα: Όχι στο «ξεπούλημα» των ΧΕΥ των λεωφόρων Κύμης και Κηφισιάς από το Υπερταμείο
Κοινωνία

Ενότητα: Όχι στο «ξεπούλημα» των ΧΕΥ των λεωφόρων Κύμης και Κηφισιάς από το Υπερταμείο

Παρέμβαση για τη διαφαινόμενη πώληση από το Υπερταμείο των ΧΕΥ στις λεωφόρους Κύμης και Κηφισιάς κάνει η δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου.

Σε ανακοίνωσή της, η Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι καλεί τον Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο «να παρέμβουν ώστε να σταματήσει άμεσα αυτή η διαδικασία, καθώς και κάθε άλλη για τα υπόλοιπα ακίνητα του Δημοσίου στο Μαρούσι», και να διεκδικήσουν την παραχώρησή τους στην πόλη.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

Τον περασμένο Ιούνιο, μεταξύ των προϋποθέσεων για το show της γραβάτας στο Ζάππειο, ήταν να μεταφερθούν, και μεταφέρθηκαν, 10.119 ακίνητα του Δημοσίου στο Υπερταμείο προς «αξιοποίηση». Μεταξύ αυτών αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικά μνημεία και 163 ακίνητα στον Δήμο Αμαρουσίου, του Δάσους Συγγρού συμπεριλαμβανομένου.

Όπως αποκάλυψε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο ανεξάρτητος, πρώην σύμβουλος της παράταξής μας, κ. Π. Κούκουζας η «αξιοποίηση» ξεκίνησε.

Τα ΧΕΥ Κύμης (Ψαλίδι) και Κηφισίας (δίπλα στον ΟΤΕ), συνολικής έκτασης περίπου 8 στρεμμάτων, ετοιμάζονται να πωληθούν από το Υπερταμείο.

Με ομόφωνα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου, τα ΧΕΥ αυτά είναι απαραίτητα στην πόλη για χωροθέτηση κοινόχρηστων χώρων και κοινωφελών δραστηριοτήτων. Δεν πρέπει να περάσουν στα χέρια ιδιωτών για εμπορικές και υπερτοπικές χρήσεις.

Η πώληση από το Υπερταμείο σχεδιάζεται να γίνει κατά τα πρότυπα του ΧΕΥ Νερατζιώτισσας (δίπλα στο Mall), που δόθηκε το 2015  από το ΤΑΙΠΕΔ  σε εργολάβο  στο 1/3 της αξίας του. Σήμερα στη θέση του, αντί για χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, που προβλεπόταν και θα αποσυμφόριζε  κάπως την περιοχή του Ψαλιδίου, λειτουργεί κτήριο γραφείων 4000 τ.μ, επιβαρύνοντάς την ακόμα περισσότερο.

Προϋπόθεση για την «αξιοποίηση» είναι η έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων για αλλαγή των χρήσεων γης και καθορισμό όρων δόμησης που, κατά τον κ. Κούκουζα, ετοιμάζονται πυρετωδώς από τις υπηρεσίες του Υπουργείου, ύστερα από κυβερνητική εντολή.

Καλούμε τον Δήμο και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο να παρέμβουν ώστε να σταματήσει άμεσα αυτή η διαδικασία, καθώς και κάθε άλλη για τα υπόλοιπα ακίνητα του Δημοσίου στο Μαρούσι.

Να συγκληθεί άμεσα η διαπαραταξιακή επιτροπή που συστάθηκε από τις αρχές του περασμένου Οκτώβρη και, με ευθύνη της διοίκησης, δεν έχει συνεδριάσει μέχρι σήμερα.

Να διεκδικηθεί η παραχώρηση στον Δήμο των ΧΕΥ Κύμης και Κηφισίας και όλων των δημόσιων ακινήτων της πόλης.

Προτεραιότητα οι ανάγκες των κατοίκων και όχι η αποπληρωμή των  δανειστών ενός επαχθούς, επονείδιστου, μη βιώσιμου χρέους, καθώς και τα κέρδη των εργολάβων σε βάρος της ποιότητα ζωής και του περιβάλλοντος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet