Μήνυμα Ν. Γκαραβέλλα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS
Κοινωνία

Μήνυμα Ν. Γκαραβέλλα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Με αφορμή τη σημερινή (1η Δεκεμβρίου) Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Παιδείας & Εθελοντισμού του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Νικόλαος Γκαραβέλλας, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:

Το HIV είναι ο ιός της ανοσοανεπάρκειας του ανθρώπου που καταστρέφει το αμυντικό σύστημα του οργανισμού. Είναι ο ιός που προκαλεί την HIV λοίμωξη και καταλήγει στο AIDS. Ο ιός HIV μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή, με τη μετάγγιση αίματος, με τις μολυσμένες υποδερμικές βελόνες και από την μητέρα στο παιδί κατά την εγκυμοσύνη τον τοκετό και τον θηλασμό. Η προφύλαξη από την HIV  λοίμωξη, πρωταρχικά μέσω του ασφαλούς σεξ και των προγραμμάτων ανταλλαγής συριγγών και βελονών, αποτελεί στρατηγική – κλειδί για τον έλεγχο της νόσου. Δεν υπάρχει θεραπεία ίασης ή προληπτικό εμβόλιο. Η νόσος είναι τεράστιο πρόβλημα υγείας σε πολλά μέρη του κόσμου και θεωρείται πανδημία, δηλαδή μια έκρηξη της ασθένειας που επηρεάζει μια ευρεία εποχή και εξαπλώνεται ενεργά.

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης αναγνωρίζει και υποστηρίζει την αναγκαιότητα παρέμβασης στον γενικό πληθυσμό προκειμένου να συνεισφέρει στην πρόληψη και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της HIV λοίμωξης. Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Παιδείας και Εθελοντισμού προτίθεται να ενημερώσει τους μαθητές των Λυκείων του Δήμου με τη διανομή σχετικού φυλλαδίου. Σκοπός της δράσης είναι μέσα από την ενημέρωση οι νέοι που φοιτούν στα σχολεία μας να ευαισθητοποιηθούν και να υιοθετήσουν υγιείς και ασφαλείς στάσεις και συμπεριφορές, οι οποίες προστατεύουν και βελτιώνουν το επίπεδο της υγείας τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet