Σαφή υπεροχή Γ. Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής δείχνει νέα δημοσκόπηση
Περιφέρεια Αττικής

Σαφή υπεροχή Γ. Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής δείχνει νέα δημοσκόπηση

Σαφή υπεροχή του Γιώργου Πατούλη και αρνητικό… ρεκόρ για τη Ρένα Δούρου για την Περιφέρεια Αττικής καταγράφει η δημοσκόπηση της Opion Poll που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.

Στο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας σημειώνεται:

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Ν.Δ. έχει συντριπτικό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου αλλά και σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ενώ η περιφερειάρχης δεν καταφέρνει να συσπειρώσει ούτε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γιώργος Πατούλης έχει μπει στην προεκλογική μάχη με αέρα νίκης καθώς το 39,1% των πολιτών τον βλέπει ως πιθανότερο νικητή έναντι 10,7% που πιστεύει ότι θα νικήσει η Ρένα Δούρου και 6,8% που εκτιμά ότι θα επικρατήσει ο Γιάννης Σγουρός.

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής»

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου για τις περιφερειακές εκλογές με αναγωγή ο κ. Πατούλης προηγείται με 31,3%, έναντι 19,1% της Ρένας Δούρου κι ακολουθεί ο Γιάννης Σγουρός στην τρίτη θέση με 12,1%, σε μικρή απόσταση από τον Θανάση Παφίλη που λαμβάνει 10,9%. Ο Ηλίας Παναγιώταρος επιλέγεται από το 5,3%, ενώ άλλο υποψήφιο δηλώνει ότι θα επιλέξει το 9,2%. Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 12,1%.

Μπροστά και στον β΄ γύρο

Στον β΄ γύρο ο κ. Πατούλης συγκεντρώνει 49,5% έναντι 25,2% της αντιπάλου του. Σε ενδεχόμενη αναμέτρηση με τον κ. Σγουρό προηγείται με 42,0% έναντι 27,1%. Οι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από το έργο που έχει να επιδείξει η περιφερειάρχης στην Αττική και δεν «επιβραβεύεται» ούτε από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ενδεικτικό ότι ικανοποιημένο δηλώνει μόλις το 21,4% των πολιτών, ενώ λίγο/καθόλου ικανοποιημένο εμφανίζεται το 74,9%.

Πρώτος στη λίστα της δημοφιλίας ανάμεσα στους υποψήφιους περιφερειάρχες εμφανίζεται ο κ. Πατούλης, με θετικές γνώμες 48,7% και αρνητικές 34,5%. Η κ. Δούρου καταγράφει 30,4% θετικές γνώμες για το πρόσωπο της, έναντι 66,2% αρνητικών και ο κ. Σγουρός 35,0% θετικές γνώμες, έναντι 39,7% αρνητικών. Όσο για την κ. Δούρου οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι μοιρασμένοι και θετικές γνώμες εκφράζει το 50,0% έναντι 47,8% που τη βαθμολογεί αρνητικά. Αυτό όμως που παρατηρείται και προκαλεί νέα αμηχανία στην Κουμουνδούρου είναι ότι στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ οι θετικές γνώμες για τον κ. Πατούλη ανέρχονται στο 38,8% έναντι 43,3% των αρνητικών και για τον κ. Σγουρό στο 36,7% με 43,4% αρνητικών γνωμών.

Στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. ο κ. Πατούλης έχει εξαιρετικά υψηλά ποσοστά δημοτικότητας με 70,8% θετικές γνώμες και 14,3% αρνητικές. Στο 42,7% ανέρχονται οι θετικές γνώμες των ψηφοφόρων της Ν.Δ. για τον κ. Σγουρό και στο 13,6% για την κ. Δούρου. Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ συσπειρώνονται στην κ. Δούρου σε ποσοστό 38,7%, ενώ το 16,9% επιλέγει τον κ. Πατούλη και το 6,5% τον κ. Σγουρό. Το 4,0% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται προς τον κ. Παφίλη. Επίσης, το 63,1% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. επιλέγει τον κ. Πατούλη, έναντι 2,6% που προτιμά την κ. Δούρου και 13,3% που επιλέγει τον κ. Σγουρό. 

Πηγή: eleftherostypos.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet