Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Πρωτοβουλία Πολιτών στο Χαλάνδρι: Τα μεταμεσονύχτια σόου της διοίκησης του Δήμου Χαλανδρίου

0
213 Προβολές

Τους λόγους για τους οποίους διακόπηκε η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου και συγκεκριμένα τους λόγους για τους οποίους δεν δέχθηκε μέρος της μειοψηφίας να ξεκινήσει η συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2019 αναλύουν εννέα ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Πολιτών στο Χαλάνδρι.

Οι εννέα σύμβουλοι κάνουν λόγο για «μεταμεσονύχτια σόου» της διοίκησης του Δήμου Χαλανδρίου και επισημαίνουν ότι ήταν αδύνατον να ξεκινήσει συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη 1:30 τη νύχτα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των εννέα δημοτικών συμβούλων:

Τα μεταμεσονύχτια σόου της διοίκησης του Δήμου Χαλανδρίου

Δυστυχώς για άλλη μια φορά, μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου καταλήγει σε σόου της διοίκησης.

Αφού συνόδευσε τη συζήτηση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος με άλλα 53 θέματα,

Αφού αποφάσισε να «κεράσει» ένα ταξιδάκι στην Κίνα, σε σύμβουλο της παράταξης της Ν.Δ., χωρίς να ενημερώσει κανέναν άλλον δημοτικό σύμβουλο, ούτε και την παράταξη της εν λόγω συμβούλου, ενώ ταυτόχρονα η ίδια σύμβουλος, όλως τυχαίως, διαρκώς αυτονομείται από την παράταξή της και στηρίζει με την ψήφο της τη διοίκηση,

Αφού συζητήθηκε το τεχνικό πρόγραμμα και υπερψηφίστηκε με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων τηςδιοίκησης και γνωστών «συμπολιτευόμενων»,

Αποφάσισε γύρω στη 1.30 τη νύχτα, ότι ήρθε η ώρα να συζητηθεί ο προϋπολογισμός για το 2019, ένα κείμενο που ξεπερνάει τις 100 σελίδες και αφορά την κατανομή περίπου 70 εκατ. εσόδων του Δήμου και άλλων τόσο δαπανών.

Ζητάμε συγγνώμη που θεωρούμε ότι η ώρα δεν επέτρεπε τη διεξαγωγή μιας τόσο κρίσιμης συζήτησης και ζητήσαμε αναβολή και εκ νέου διεξαγωγή ακόμα και τη μεθεπόμενη μέρα.

Ζητάμε συγγνώμη που την επόμενη μέρα οι περισσότεροι από εμάς έπρεπε να πάμε στις δουλειές μας και δεν μπορούσαμε να αντέξουμε τη διεξαγωγή μιας συνεδρίασης που (για να έχει τη στοιχειώδη σοβαρότητα και σε αντιστοιχία με το θέμα) θα έπρεπε να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 4 το πρωί.

Αδυνατούμε να καταλάβουμε ποιο είναι το «μπλοκάρισμα» που προκαλείται από τις δύο μέρες καθυστέρηση. Εξάλλου ο προϋπολογισμός ήταν σίγουρο ότι θα υπερψηφιζόταν από το γνωστό μέτωπο της «πρόθυμης αντιπολίτευσης» (η παράταξη Λαδόπουλου, οι δύο ανεξαρτητοποιηθέντες από τη Λαϊκή Συσπείρωση και την παράταξη του Γ. Θωμά, καθώς και η δημοτική σύμβουλος προερχόμενη από την παράταξη του Γ. Κουράση) που «συμπολιτεύεται» με την παράταξη του δημάρχου.

Ζητάμε ξανά συγγνώμη που θεωρούμε ότι δεν μπορεί μια συζήτηση για 140 εκατομμύρια ευρώ να ξεκινάει στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα. Αν ο δήμαρχος και η διοίκηση θέλουν να αξιοποιήσουν το γεγονός αυτό για να κάνουν πάλι τα σόου στο facebook (συνεχίζοντας το σόου που έπαιξαν διάφοροι στο Δημοτικό Συμβούλιο μαζί με υποψήφιους της παράταξής τους που είχαν έρθει να στηρίξουν τις μεθοδεύσεις του δημάρχου), δεν μπορεί να τους εμποδίσει κανείς.

Ζητάμε, τέλος, συγγνώμη που έχουμε ακόμη το «θράσος» να υποστηρίζουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να λειτουργεί ως βουλευόμενο όργανο, όπου κατατίθενται διαφορετικές απόψεις και ασκείται κριτική και όχι ως μονοφωνικό εργαλείο υπερψήφισης των εισηγήσεων της εκάστοτε διοίκησης και των δημάρχων.

Υ.Γ.: Όσο για την πάγια πρακτική του δημάρχου και των πέριξ αυτού να μας αποκαλούν «δημοτικούς συμβούλους της ΛΑΕ» δηλώνουμε ότι δεν περιμένουμε κάτι διαφορετικό από τους συνοδοιπόρους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και τώρα που φαίνεται να τους αδειάζουν οι κυβερνητικοί φίλοι τους, είτε με τα οικόπεδα και ακίνητα που περνούν στο Υπερταμείο, είτε με την προωθούμενη μεταφορά του Καζίνο της Πάρνηθας στη γειτονιά μας. Από ότι φαίνεται εκτός από τους πιο πιστούς φίλους του ανθρώπου, υπάρχουν και οι πιο πιστοί φίλοι της κυβέρνησης.

Οι 9 ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι
που συμμετέχουμε στην Πρωτοβουλία Πολιτών στο Χαλάνδρι

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up