Τρία βραβεία για τον Δήμο Κηφισιάς στο πλαίσιο των βραβείων Best City Awards 2018
Κοινωνία

Τρία βραβεία για τον Δήμο Κηφισιάς στο πλαίσιο των βραβείων Best City Awards 2018

Τρία βραβεία κέρδισε ο Δήμος Κηφισιάς στο πλαίσιο των βραβείων Best City Awards 2018, που πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 στο «Σεράφειο» του Δήμου Αθηναίων. Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα, στελέχη Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στελέχη Περιφερειών και επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Κηφισιάς κέρδισε τα παρακάτω βραβεία:

Gold βραβείο στην κατηγορία «Οικονομία Ανάπτυξη» για την εφαρμογή  Trust and use Αγορά του Δήμου Κηφισιάς

Το βραβείο παρέλαβε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος τόνισε: «Η Κηφισιά μας δεν είναι μόνο η κηπούπολη της Αττικής, είναι ένας τόπος εμπορίου και επιχειρηματικότητας. Έχουμε πολλά προγράμματα νεανικής και όχι μόνο επιχειρηματικότητας, τα οποία είναι καινοτόμα. Ένα από τα πλέον καινοτόμα είναι η Αγορά Κηφισιάς. 200 επιχειρήσεις συμμετέχουν σε αυτό. Σημαντική είναι συμβολή των υπαλλήλων στις ενέργειές μας».

Trust and use – Αγορά  του Δήμου Κηφισιάς

Ο Δήμος Κηφισιάς τα τελευταία χρόνια μέσω δράσεων και προγραμμάτων ενισχύει την επιχειρηματικότητα των νέων και στηρίζει την τοπική αγορά. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρωτοποριακή δράση Trust and use – Αγορά του Δήμου Κηφισιάς. Μια πλατφόρμα η οποία προσπαθεί να ενισχύσει την τοπική αγορά τόσο για τους δημότες του όσο και για τα εμπορικά καταστήματα που δραστηριοποιούνται στην επικράτειά του. Πάνω από 200 επιχειρήσεις του Δήμου Κηφισιάς έχουν ήδη ενεργό λογαριασμό στην εφαρμογή, που παρέχεται δωρεάν για έξι μήνες.

Bronze βραβείο στην κατηγορία «Κουλτούρα και Βιώσιμη Ανάπτυξη» για τη δράση «Ξαναζούν τα Αρχοντικά»

Η γνωριμία του κοινού με τα εμβληματικά αρχοντικά της Κηφισιάς ξεκίνησε τον  Οκτωβρίου 2017 στη Κηφισιά και έγινε θεσμός χάρη στην αγάπη που επέδειξαν πολίτες από όλη την Αττική. Πρόκειται για έναν πρωτοποριακό περίπατο, με νοσταλγική διάθεση, σε κατοικίες της Κηφισιάς, οι οποίες χρονολογούνται στα τέλη του 19ου με αρχές του 20ού αιώνα. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί τρεις βόλτες στα αρχοντικά με μεγάλη συμμετοχή πολιτών. Ο θεσμός «Ξαναζούν τα αρχοντικά της Κηφισιάς» εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Κηφισιάς για την ήπια τουριστική ανάπτυξη στο καταπράσινο προάστιό μας.

Το βραβείο παρέλαβε η αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Τουρισμού και Εθελοντισμού, Ζέτη Κασιμάτη.

Bronze βραβείο στην κατηγορία «Βελτιστοποίηση ενεργειακής αποδοτικότητας σε δημοτικά κτήρια» με την εφαρμογή Έξυπνη Ενεργειακή διαχείριση Smart Energy Management Καθαρό Περιβάλλον και Εξοικονόμηση Ενέργειας 

Το βραβείο παρέλαβε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, τη δράση συντόνισε ο αντιδήμαρχος Υποδομών, Τεχνικών Υπηρεσιών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Σταύρος Ζαπάντης.

Έξυπνη Ενεργειακή Διαχείριση – Smart Energy Management «Καθαρό Περιβάλλον και Εξοικονόμηση Ενέργειας» 

Με όραμα την ορθολογική διαχείριση του συνολικού ενεργειακού αποτυπώματος του Δήμου με τις αντίστοιχες Δημοτικές Ενότητες, ο Δήμος Κηφισιάς έχει εγκαταστήσει μετρητικό εξοπλισμό κατανάλωσης ενεργειακών πόρων (ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου, αλλά και φυσικού αερίου) σε δημοτικά κτήρια. Για την παρακολούθηση αυτών, αλλά και τη δυνατότητα αξιοποίησης των δεδομένων για δράσεις εξοικονόμησης, αλλά και λήψη αποφάσεων, έχει εγκαταστήσει την «cloud» τεχνολογική πλατφόρμα Smart City Software. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων επιτρέπουν στον Δήμο Κηφισιάς να μειώσει τις δαπάνες του και να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Στην απονομή των βραβείων παρευρέθηκαν από τον Δήμο Κηφισιάς επίσης ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας, Οργάνωσης και Πληροφορικής, Αλέξανδρος Σουλαχάκης  και η αναπληρώτρια προϊσταμένη του τμήματος Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού, Φαίη Κουνάδη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet