Στο 1ο θεματικό Συνέδριο της ΠΕΔΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο Βλ. Σιώμος
Αυτοδιοίκηση

Στο 1ο θεματικό Συνέδριο της ΠΕΔΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο Βλ. Σιώμος

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση (ΣΠΑΠ) και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, παραβρέθηκε στο 1ο θεματικό Συνέδριο της ΠΕΔΑ με τίτλο «Αυτοδιοικητικές εκλογές ΄19: H επικοινωνία στο νέο εκλογικό περιβάλλον».

Το Συνέδριο άνοιξε με ομιλία του ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, Γιώργος Ιωακειμίδης, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισαν ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Βλάσσης Σιώμος δήλωσε μετά το πέρας του Συνεδρίου:

«Πολιτική και επικοινωνία είναι πλέον στις μέρες μας δύο έννοιες αλληλένδετες. Αυτό σημαίνει ότι η ανεξάρτητη και έγκυρη ενημέρωση αποτελεί βασικό πυλώνα του δημοκρατικού πολιτεύματος και άρα και της Αυτοδιοίκησης.

»Παρόλα αυτά με την εξάπλωση των Νέων Μέσων, των blogs και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης παρατηρούνται πολύ συχνά φαινόμενα ανεξέλεγκτης, αστραπιαίας διάδοσης παραπλανητικών και ψευδών ειδήσεων (fake news) τα οποία, αντί να ενημερώνουν, αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη.

»Κάτω από αυτό το πρίσμα το σημερινό Συνέδριο της ΠΕΔΑ είναι πολύ επίκαιρο και οι εισηγήσεις που ακούσαμε εμπεριστατωμένες και χρήσιμες, ενόψει και της αυτοδιοικητικής προεκλογικής περιόδου, όπου τα δημοσιεύματα και οι ειδήσεις θα τείνουν να πυκνώνουν.

»Οφείλουμε λοιπόν όλοι πολιτευόμενοι και δημοσιογράφοι να σεβόμαστε τους στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας ώστε να μην υπάρχουν φαινόμενα παραπληροφόρηση που βλάπτουν καίρια τη δημοκρατική διαδικασία.

»Συγχαρητήρια στην ΠΕΔΑ για τη σημαντική πρωτοβουλία, που αποτέλεσε μια σημαντική εμπειρία για όλους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet