Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Ξεκινούν τα Εργαστήρια Συνοικιακής Κομποστοποίησης στα Βριλήσσια

0
152 Προβολές

Ο Δήμος Βριλησσίων έχει εδραιώσει ως προτεραιότητα της διαχείρισης απορριμμάτων τη Διαλογή στην Πηγή, με επίκεντρο τον διαχωρισμό των οργανικών υπολειμμάτων των νοικοκυριών και την κατάλληλη φυσική επεξεργασία τους για μετατροπή τους σε κόμποστ (fisikolipasma.gr). Πλέον, η διοίκηση του Δήμου, Προχωράει, όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της, ένα βήμα πιο μπροστά εμπλέκοντας την κάθε γειτονιά σε αυτή την καθοριστική επιλογή της τοπικής κοινωνίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης απορριμμάτων.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του Δήμου, έπειτα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ιδρύει Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης των ίδιων των δημοτών των Βριλησσίων για να παράγεται άριστης ποιότητας κόμποστ (λίπασμα) για τα πάρκα κάθε συνοικίας των Βριλησσίων.

Η διοίκηση του Δήμου τονίζει σχετικά: «Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα και τα γενικότερα οφέλη τόσο από τη μείωση παραγωγής απορριμμάτων όσο και από την ανάπτυξη κουλτούρας περιβαλλοντικής προστασίας και κοινωνικής συνευθύνης στην πόλη μας αναμένονται εξαιρετικά σημαντικά, αρκεί να συμμετέχουμε όλοι ενεργά στην τοπική διαχείριση των απορριμμάτων της γειτονιάς μας. Όσες περισσότερες οικογένειες και όσοι περισσότεροι δημότες πλαισιώσουμε το νέο δημοτικό Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης τόσο μεγαλύτερο το θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα του για τον τόπο μας».

Προγραμματισμένες συναντήσεις για την παρουσίαση του ξύλινου συνοικιακού κομποστοποιητή της γειτονιάς:

  • Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 16:45 στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου.
  • Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 11:30 στο Πάρκο της Παραρεματίου.
  • Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα  13:15 στο Πάρκο «Μ. Θεοδωράκης» (πρώην ΤΥΠΕΤ).

«Στόχος των εργαστηρίων ενημέρωσης είναι να σχηματιστεί ο αρχικός πυρήνας γειτόνων για τη λειτουργία του δημοτικού Δικτύου Συνοικιακής Κομποστοποίησης των αναφερόμενων γειτονιών. Να είμαστε ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ με συνεργατική διάθεση και ένα πλατύ χαμόγελο αισιοδοξίας» τονίζει ο Δήμος Βριλησσίων.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up