Ροή Ειδήσεων
Η διαχείριση των οικοδομικών αποβλήτων στο επίκεντρο της παρουσίας της ΑΝΑΚΕΜ στην «ΟΙΚΟΔΟΜΗ» Η διαχείριση των οικοδομικών αποβλήτων στο επίκεντρο της παρουσίας της ΑΝΑΚΕΜ στην «ΟΙΚΟΔΟΜΗ» Tιμητική εκδήλωση για χορηγούς και υποστηρικτές του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αμαρουσίου Tιμητική εκδήλωση για χορηγούς και υποστηρικτές του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αμαρουσίου Στις 23 Νοεμβρίου τα 13α Βραβεία Αυτοδιοίκησης στο Μέγαρο Μουσικής Στις 23 Νοεμβρίου τα 13α Βραβεία Αυτοδιοίκησης στο Μέγαρο Μουσικής Κριτική στη διοίκηση μετά την ακύρωση της απόφασης για τις επτά νηπιαγωγούς Κριτική στη διοίκηση μετά την ακύρωση της απόφασης για τις επτά νηπιαγωγούς Προληπτική εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής και το ΕΔΔΥΠΠΥ Προληπτική εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής και το ΕΔΔΥΠΠΥ Η διαχείριση των οικοδομικών αποβλήτων στο επίκεντρο της παρουσίας της ΑΝΑΚΕΜ στην «ΟΙΚΟΔΟΜΗ» Η διαχείριση των οικοδομικών αποβλήτων στο επίκεντρο της παρουσίας της ΑΝΑΚΕΜ στην «ΟΙΚΟΔΟΜΗ» Tιμητική εκδήλωση για χορηγούς και υποστηρικτές του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αμαρουσίου Tιμητική εκδήλωση για χορηγούς και υποστηρικτές του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αμαρουσίου Στις 23 Νοεμβρίου τα 13α Βραβεία Αυτοδιοίκησης στο Μέγαρο Μουσικής Στις 23 Νοεμβρίου τα 13α Βραβεία Αυτοδιοίκησης στο Μέγαρο Μουσικής Κριτική στη διοίκηση μετά την ακύρωση της απόφασης για τις επτά νηπιαγωγούς Κριτική στη διοίκηση μετά την ακύρωση της απόφασης για τις επτά νηπιαγωγούς Προληπτική εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής και το ΕΔΔΥΠΠΥ Προληπτική εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής και το ΕΔΔΥΠΠΥ

Ευχαριστίες προέδρου ΚΟΙΠΑΠ προς τους εθελοντές

Ευχαριστίες προέδρου ΚΟΙΠΑΠ προς τους εθελοντές

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη, που γιορτάζεται στις 5 Δεκεμβρίου κάθε χρόνο, το ΝΠΔΔ «Παιδεία – Κοινωνική Προστασία & Αλληλεγγύη» (ΚΟΙΠΑΠ) Λυκόβρυσης – Πεύκης θέλει να τιμήσει τους δεκάδες εθελοντές που συμμετέχουν στις δομές του, προσφέροντας γενναιόδωρα τις υπηρεσίες τους.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το ΚΟΙΠΑΠ σημειώνει για τον εθελοντισμό:

Ο εθελοντισμός στη χώρα μας, ως θεσμός δεν είχε, μέχρι πρόσφατα, ανάλογη ανάπτυξη με αυτή των άλλων χωρών της Δύσης. Σύμφωνα με τον OHE ωστόσο αποτελεί πολύ σημαντική κοινωνική δράση καθώς, το 8% του AEΠ των κρατών (και σε ορισμένα κράτη μέχρι 15%), είναι αποτέλεσμα της εθελοντικής δράσης.

Η εθελοντική δράση έρχεται κυρίως για να προσδώσει στους ανθρώπους μια καινούργια αρετή, την αγάπη για τον συνάνθρωπο. Ο εθελοντής αντιμετωπίζει όσους έχουν δυσκολίες και χρειάζονται βοήθεια, όχι με οίκτο, αλλά σαν άτομα ισότιμα με αυτόν στα οποία μπορεί να προσφέρει, χωρίς να θεωρεί τον εαυτό του «καλύτερο» ή «ανώτερο». Προσφέρει ανιδιοτελώς τον ελεύθερο χρόνο του, τις γνώσεις και τις υπηρεσίες του, χωρίς επιβολή ή καταναγκασμό, για χρήσιμες δράσεις και προς όφελος άλλων συνανθρώπων του, χωρίς να περιμένει κανενός είδους ανταλλάγματα.

Ιδιαίτερα η πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ, Άννα Ασπραδάκη, απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ και δηλώνει την απεριόριστη εκτίμησή της στους εθελοντές γιατρούς και γραμματεία που στελεχώνουν τα δημοτικά πολυϊατρεία, στους εθελοντές καθηγητές που διαθέτουν τις γνώσεις τους στους μαθητές του κοινωνικού φροντιστηρίου, στους εθελοντές δασκάλους διαφόρων ειδικοτήτων που συμβάλλουν στην πραγματοποίηση ψυχαγωγικών εκδηλώσεων των μελών των ΚΑΠΗ, στους εθελοντές του κοινωνικού φαρμακείου, όπως και στους εθελοντές της βιβλιοθήκης που βοηθούν στη διοργάνωση προγραμμάτων για παιδιά.

Συγκεκριμένα η κ. Άννα Ασπραδάκη δήλωσε: «Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής. Δεν έχει όρια και περιορισμούς και είναι διαχρονικός και ποικιλόμορφος. Από καρδιάς ευχαριστώ τους εθελοντές  του δήμου μας για την πολύτιμη και απλόχερη συμβολή τους στις δράσεις των δομών μας. Μέσα από τη συμβολή τους δίνουν μαζί και ένα ισχυρό μήνυμα ευαισθητοποίησης προς  όλους τους πολίτες ώστε να αναλάβει ο κάθε ένας από εμάς ένα πιο ενεργό κοινωνικό ρόλο.  Όλοι μπορούμε και πρέπει να βρούμε χρόνο για να προσφέρουμε».

Δημοφιλή άρθρα