Ευχαριστίες προέδρου ΚΟΙΠΑΠ προς τους εθελοντές
Κοινωνία

Ευχαριστίες προέδρου ΚΟΙΠΑΠ προς τους εθελοντές

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη, που γιορτάζεται στις 5 Δεκεμβρίου κάθε χρόνο, το ΝΠΔΔ «Παιδεία – Κοινωνική Προστασία & Αλληλεγγύη» (ΚΟΙΠΑΠ) Λυκόβρυσης – Πεύκης θέλει να τιμήσει τους δεκάδες εθελοντές που συμμετέχουν στις δομές του, προσφέροντας γενναιόδωρα τις υπηρεσίες τους.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το ΚΟΙΠΑΠ σημειώνει για τον εθελοντισμό:

Ο εθελοντισμός στη χώρα μας, ως θεσμός δεν είχε, μέχρι πρόσφατα, ανάλογη ανάπτυξη με αυτή των άλλων χωρών της Δύσης. Σύμφωνα με τον OHE ωστόσο αποτελεί πολύ σημαντική κοινωνική δράση καθώς, το 8% του AEΠ των κρατών (και σε ορισμένα κράτη μέχρι 15%), είναι αποτέλεσμα της εθελοντικής δράσης.

Η εθελοντική δράση έρχεται κυρίως για να προσδώσει στους ανθρώπους μια καινούργια αρετή, την αγάπη για τον συνάνθρωπο. Ο εθελοντής αντιμετωπίζει όσους έχουν δυσκολίες και χρειάζονται βοήθεια, όχι με οίκτο, αλλά σαν άτομα ισότιμα με αυτόν στα οποία μπορεί να προσφέρει, χωρίς να θεωρεί τον εαυτό του «καλύτερο» ή «ανώτερο». Προσφέρει ανιδιοτελώς τον ελεύθερο χρόνο του, τις γνώσεις και τις υπηρεσίες του, χωρίς επιβολή ή καταναγκασμό, για χρήσιμες δράσεις και προς όφελος άλλων συνανθρώπων του, χωρίς να περιμένει κανενός είδους ανταλλάγματα.

Ιδιαίτερα η πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ, Άννα Ασπραδάκη, απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ και δηλώνει την απεριόριστη εκτίμησή της στους εθελοντές γιατρούς και γραμματεία που στελεχώνουν τα δημοτικά πολυϊατρεία, στους εθελοντές καθηγητές που διαθέτουν τις γνώσεις τους στους μαθητές του κοινωνικού φροντιστηρίου, στους εθελοντές δασκάλους διαφόρων ειδικοτήτων που συμβάλλουν στην πραγματοποίηση ψυχαγωγικών εκδηλώσεων των μελών των ΚΑΠΗ, στους εθελοντές του κοινωνικού φαρμακείου, όπως και στους εθελοντές της βιβλιοθήκης που βοηθούν στη διοργάνωση προγραμμάτων για παιδιά.

Συγκεκριμένα η κ. Άννα Ασπραδάκη δήλωσε: «Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής. Δεν έχει όρια και περιορισμούς και είναι διαχρονικός και ποικιλόμορφος. Από καρδιάς ευχαριστώ τους εθελοντές  του δήμου μας για την πολύτιμη και απλόχερη συμβολή τους στις δράσεις των δομών μας. Μέσα από τη συμβολή τους δίνουν μαζί και ένα ισχυρό μήνυμα ευαισθητοποίησης προς  όλους τους πολίτες ώστε να αναλάβει ο κάθε ένας από εμάς ένα πιο ενεργό κοινωνικό ρόλο.  Όλοι μπορούμε και πρέπει να βρούμε χρόνο για να προσφέρουμε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet