Στο λιομάζωμα εκπαιδεύτηκαν τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών Δήμου Αμαρουσίου
Κοινωνία

Στο λιομάζωμα εκπαιδεύτηκαν τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών Δήμου Αμαρουσίου

Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Αμαρουσίου, για 5η σχολική χρονιά, συνεχίζουν τις βιωματικές εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις εκτός του χώρου των Σταθμών, με σκοπό, αφενός την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών, την καλλιέργεια των δεξιοτήτων τους και τον εμπλουτισμό των γνώσεων τους και αφετέρου την ενίσχυση της ψυχοσωματικής ανάπτυξης και της δυνατότητας να εκφραστούν, να ευαισθητοποιηθούν και να κοινωνικοποιηθούν.

Πρόσφατα, τα προνηπιακά τμήματα και των 11 Παιδικών Σταθμών (1ος Αγ. Αναργύρων, Αγ. Φιλοθέης, Εργατικών Κατοικιών, 1ος και 2ος Κοκκινιάς, Πολυδρόσου, Κέντρου, Ν. Τέρμα, Αναβρύτων, Σωρού, Στουντίου) επισκέφθηκαν το βιωματικό πάρκο «Ζαχαίος» στην Παιανία για τη δράση «λιομάζωμα – λάδι… ο θησαυρός της ελιάς» με θεματικές ενότητες:

  • Μάζεμα ελιάς,
  • Μυλόπετρες κινούμενες από τον γάιδαρο του κτήματος,
  • Βγάζοντας λάδι από την παραδοσιακή πρέσα,
  • Παραγωγή λαδοκούλουρων και δοκιμή από τα παιδιά,
  • Δραματοποίηση
  • Παραγωγής σαπουνιού.

Ο πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Πέτρος Κόνιαρης, μεταφέροντας το μήνυμα του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, σημείωσε ότι: «Προτεραιότητα και διαρκής επιδίωξη μας είναι να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα στα παιδιά των παιδικών Σταθμών και να παρέχουμε τις καλύτερες συνθήκες για την ομαλή διεξαγωγή των παιδαγωγικών δραστηριοτήτων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet