Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Εργαστήρι για εθελοντές διεξήχθη στο Κέντρο Πρόληψης «Προνόη»

0
83 Προβολές

Το απόγευμα της Δευτέρας 26 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» στον Δήμο Κηφισιάς εργαστήρι για τους εθελοντές με τίτλο «Δεσμοί ΠΡΟΝΟΗ-τικοί | Η Διαδρομή μου». Το εργαστήρι πραγματοποιήθηκε από τη παλιά εθελόντρια και νυν επιστημονικό στέλεχος – κοινωνιολόγο του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Φωκίδας «Διαδρομή», Εριάννα Φιλιππίδη.

Η διάρκεια του εργαστηρίου ήταν δύο ώρες. Η  συνάντηση είχε βιωματικό χαρακτήρα και αξιοποιήθηκαν στοιχεία από το θεατρικό παιχνίδι. Ο κύριος άξονας της θεματικής ήταν ο δεσμός που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία δύο χρόνια στα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας εθελοντών, μιας ομάδας που μετράει τουλάχιστον 10 χρόνια πορείας  με συντονίστρια και εμψυχώτρια την κ. Αρχοντούλα Αλεξάκη-Αναστασοπούλου.

Σε σχετική ανακοίνωση του Κέντρου «Προνόη» σημειώνεται:

Με αρχικό ερέθισμα ένα μικρό βιντεάκι, ξανα-γνωριστήκαμε, αλληλεπιδράσαμε στον χώρο και αρχίσαμε να προετοιμαζόμαστε για τη μετάβαση από την τωρινή σύνθεση της ομάδας, σε μία νέα με αφορμή το εκπαιδευτικό σεμινάριο των νέων εθελοντών της «Προνόη» στις 8 – 10 Δεκεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, και με αφορμή το τραγούδι της Σοφίας Βέμπο «Το πρωί με ξυπνάς με φιλιά», τα μέλη της ομάδας εξέφρασαν μέσα από μικρά θεατρικά δρώμενα ,ανάγκες όπως ένα ομαδικό ταξίδι των εθελοντών στο Κ.Π. «Διαδρομή» στη Φωκίδα και συναισθήματα όπως η αγάπη και η χαρά της συνεργασίας με τη βοήθεια της νοηματικής γλώσσας καταλήγοντας έτσι στην έκφραση της σημασίας του δεσμού μέσα από ένα tableau vivant! Κινούμενες και στατικές εικόνες αποτέλεσαν αφορμή για τους εθελοντές σε ρόλο σκηνοθετών, να κάνουν τη δική τους ανασκόπηση μέσα στην ομάδα, ρίχνοντας «φως» στο «ταξίδι – διαδρομή» που έχουν κάνει έως τώρα και θέλουν να συνεχίσουν, πάντα λαμβάνοντας υπόψη τη «διαφορετικότητα». Ο «ubuntu-δεσμός» που έχει δημιουργηθεί  εκφράστηκε μέσα και από το «Καλή επιτυχία ΠΡΟΝΟΗ!».

Στο κλείσιμο της συνάντησης και ακούγοντας τον στίχο «…και πολύ ν΄ αγαπάς τους ανθρώπους» από το τραγούδι «Να αγαπάς» του Παντελή Θαλασσινού, τα μέλη αντάλλαξαν σκέψεις και αγκάλιασαν το ένα το άλλο, προετοιμασμένοι πια για μία νέα διαδρομή –  επανεκκίνηση.

Οι εθελοντές, μέσω ανακοίνωσης του Κέντρου, ευχαριστούν θερμά την πρόεδρο Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πρόληψης και μέσω αυτού τον Δήμο Κηφισιάς και τον ΟΚΑΝΑ, που στηρίζει όλες τις δράσεις και το έργο των εθελοντών.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up