Γ. Πατούλης: Προτεραιότητα για την Τ.Α. η προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας
Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: Προτεραιότητα για την Τ.Α. η προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει και μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια ανάπτυξης πρωτοβουλιών που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση των γυναικών στο επιχειρείν» επισήμανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, στην εισήγησή του κατά τη θεματική ενότητα με αντικείμενο «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα και Τοπική Αυτοδιοίκηση», η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, το οποίο ολοκλήρωσε τις εργασίες του χθες, Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018.

Η συζήτηση έγινε παρουσία της υφυπουργού Εσωτερικών, Μ. Χρυσοβελώνη, με την οποία ο κ. Πατούλης υπέγραψε Σύμφωνο Συνεργασίας με στόχο την προώθηση της Ισότητας των Φύλων σε συμμαχία με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Ο στόχος αυτός περιλαμβάνεται στο επικείμενο νομοσχέδιο για την Ισότητα των Φύλων και την καταπολέμησης της έμφυλης βίας το οποίο εισάγεται το αμέσως προσεχές διάστημα στη Βουλή» ανέφερε η κ. Χρυσοβελώνη και ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για τη γόνιμη συνεργασία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ χαρακτήρισε την υπογραφή του Συμφώνου ένα σημαντικό βήμα για τη διασφάλιση της ίσης συμμετοχής των γυναικών στο πολιτικό, κοινωνικό και εργασιακό περιβάλλον.

Γ. Πατούλης: «Προτείνουμε λύσεις για τη στήριξη των γυναικών»

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ να ξεκινήσει Πανελλήνια Διαβούλευση για το πώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να υποστηρίξει τις Γυναίκες στο επιχειρείν, υπογράμμισε ότι: «Με αρχικό βήμα τις λύσεις που προτείνονται θα δημιουργήσουμε  ένα ευνοϊκότερο περιβάλλον, ώστε να προωθήσουμε τη γυναικεία συμμετοχή στη δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας. Θα βοηθήσουμε τη γυναίκα να διαχειριστεί με αποτελεσματικότητα το χρόνο της και τις ευθύνες που προκύπτουν από τους πολλαπλούς της ρόλους».

Τα αποτελέσματα της Πανελλήνιας Διαβούλευσης παρουσίασε η επικεφαλής του Έργου «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα και Τοπική Αυτοδιοίκηση», δρ. Αναστασία Ψωμιάδη εστιάζοντας στους δύο άξονες υποστήριξης, Α) θεσμικό όπως, Παράταση λειτουργίας παιδικών σταθμών, Λειτουργία παιδικών σταθμών σε ωράριο λειτουργίας εμπορικών κέντρων, Δημιουργία κέντρων φύλαξης και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών μετά το πέρας των σχολικών τους υποχρεώσεων, Δημιουργία ειδικού μητρώου συνεργατών για τη φύλαξη παιδιών και τη φροντίδα ηλικιωμένων, ασθενών και ευπαθών ατόμων και Β) πρακτικό όπως η δημιουργία  σε κάθε Δήμο help desk & business hub επιχειρηματικών υπηρεσιών για γυναίκες  που επιθυμούν να επιχειρήσουν ή επιχειρούν ήδη, το οποίο θα παρέχει τις κατάλληλες υπηρεσίες συμβουλευτικής, καθοδήγησης, ανάπτυξης, προώθησης, εκπαίδευσης, χρηματοδότησης και networking.

Στόχος είναι η υιοθέτηση του προγράμματος  από τους δήμους και η ενίσχυσή του με τη συμμετοχή εταιρειών – επιχειρήσεων στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης τους.

Κατά την εκδήλωση παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές από την Ελλάδα και το Εξωτερικό για την υποστήριξη των γυναικών στο επιχειρείν, από τη Γ.Γ. Ένωσης Πολυτέκνων, μέλος Δ.Σ. European Large Families Confederation, Δήμητρα-Ινές Αγγελή.

Παράλληλα για το θέμα τοποθετήθηκαν οι δήμαρχοι Κάσου, Σορώτου-Τσανάκη Μαίρη, Παρανεστίου, Σωτηριάδου Αλεξάνδρα, Ιστιαίας, Ευσταθίου-Σπανού Ελένη, Λεβαδέων, Πούλου Γιώτα και η δημοτική σύμβουλος Παλαιού Φαλήρου Μαρία Ζάγκα.

Η ΚΕΔΕ βράβευσε γυναίκες επιχειρηματίες

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ βράβευσε εκπροσώπους φορέων Γυναικείας Επιχειρηματικότητας υπογραμμίζοντας:

«Τιμούμε γυναίκες με ξεχωριστή διαδρομή, η καθεμία με τον δικό της ρόλο στο επιχειρείν, που πέρα από την επιχειρηματική και επαγγελματική τους δραστηριότητα, αφιερώνουν τον πολύτιμο χρόνο τους ως επικεφαλής οργανισμών που προωθούν και ενδυναμώνουν τις γυναίκες στον επαγγελματικό τους στίβο».

Ειδικότερα βραβεία έλαβαν οι εξής:

  • Αλεξάνδρα Πίττα-Χαζάπη, πρόεδρος Εξαγωγικού Τμήματος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ),  μέλος Δ.Σ. ΕΒΕΑ, CEO της Μελισσοκομικής Εταιρείας Αττική.
  • Άννα Δάντη, επικεφαλής Επικοινωνίας και υπεύθυνη Ζητημάτων Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, Αντιπροσωπεία Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
  • Πέγκυ Αντωνάκου, προεδρεύουσα στην Ομάδα Εργασίας Γυναικών σε θέσεις Ευθύνης του ΣΕΒ, CEO Microsoft Ελλάς. Το βραβείο παρέλαβε η Ευγενία Μπόζου, διευθύντρια Επικοινωνίας της Microsoft).
  • Άρτεμις Λιόντα, πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής, Τομέα Ανάπτυξης Γυναικών, Μάνατζερ & Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ) της ΕΕΔΕ, σύμβουλος digital marketing& επικοινωνίας. Το βραβείο παρέλαβε η αντιπρόεδρος Βίκυ Αθανάσογλου.
  • Φανή Κλειδά, εκπρόσωπος και μέλος Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ).
  • Σοφία Οικονομάκου, πρόεδρος Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), σύμβουλος Επιχειρήσεων.
  • Λίνα Τσαλταμπάση, πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ), CEO της OECON Group.
  • Ιωάννα Λαγουμίδου, πρόεδρος BPWAthens δικηγόρος Παρ΄ Αρείω Πάγω.
  • Δανάη Μπεζαντάκου, συνιδρύτρια & πρόεδρος  IforU, CEO Navigator. Το βραβείο παρέλαβε η Ξένια Κούρτογλου, συνιδρύτρια  IforU, ιδρύτρια & Managing Partner Focus Bari και συγγραφέας.
  • Μαριάνθη Νίκα, συνιδρύτρια The 50/50 Project, Social entrepreneur.
  • Ελπίδα Κόκκοτα, Head of Community Development MeXOXO, Co-Founder, Operations Manager Unique Minds.
  • Στέλλα Κάσδαγλη, συνιδρύτρια, WOMENONTOP, δημοσιογράφος και συγγραφέας. Το βραβείο παρέλαβε η Άννα Παπανικολάου, νομική σύμβουλος του φορέα.
  • Όλγα Αζιλαζιάν, συνιδρύτρια, Female POWER. Το βραβείο παρέλαβε η Ευγενία Μπόζου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet