Aποζημίωση 3,2 εκατ. ευρώ σε συγγενείς των θυμάτων της «Helios»
Κόσμος

Aποζημίωση 3,2 εκατ. ευρώ σε συγγενείς των θυμάτων της «Helios»

Ποσό ύψους 3,2 εκατ. ευρώ ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως οικονομική βοήθεια σε 37 συγγενείς θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας «Helios», στους οποίους περιλαμβάνονται και ανήλικοι που έχασαν τους γονείς τους.

Το αεροπορικό δυστύχημα με το Βoeing 737-31S της εταιρείας «Helios» που συνετρίβη στις 14 Αυγούστου 2005, στο Γραμματικό Αττικής και στοίχισε τη ζωή σε 121 ανθρώπους, είχε συγκλονίσει την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σύμφωνα με γραπτή ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου Χάρη Γεωργιάδη, το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από σχετική εισήγηση που υποβλήθηκε από την Επιτροπή Ανθρωπιστικών Ζητημάτων, ενέκρινε οικονομική βοήθεια συνολικού ύψους 3.237.000 ευρώ σε 37 συγγενείς θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της εταιρείας «Helios Airways Ltd» εκ των οποίων τα εννέα πρόσωπα είναι ανήλικοι. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με βάση τις εν λόγω αποφάσεις, η οικονομική βοήθεια εγκρίθηκε για να καταβληθεί σε πέντε ισόποσες ετήσιες δόσεις από το 2016 έως και το 2020 με εξαίρεση ποσά κάτω των 25.000 ευρώ, τα οποία καταβλήθηκαν σε μία εφάπαξ δόση εντός του 2016 και ποσά από 25.001 έως 50.000 ευρώ που καταβλήθηκαν σε δύο ισόποσες δόσεις το 2016 και το 2017.

Τονίζεται ότι ένα μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων που το κράτος καταθέτει με δόσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς συγγενών θυμάτων της «Helios» χάθηκαν στο κούρεμα των καταθέσεων το 2013 και από τα αξιόγραφα της Λαϊκής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου.

Οι αποζημιώσεις που έλαβαν συγγενείς θυμάτων και δη παιδιά για τον χαμό των γονιών τους δεν εξαιρέθηκαν από το κούρεμα των καταθέσεων, με αποτέλεσμα το Υπουργικό Συμβούλιο να αποφασίσει την επιστροφή τους με τον τρόπο αυτό.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από philenews

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet