Συνελήφθη ο αστυνομικός φρουρός βουλευτή της Ν.Δ. και στελέχη της «Ομόνοιας» στην Αλβανία
Κοινωνία

Συνελήφθη ο αστυνομικός φρουρός βουλευτή της Ν.Δ. και στελέχη της «Ομόνοιας» στην Αλβανία

Συνελήφθη το Σάββατο στην αλβανική πλευρά των συνόρων ο αστυνομικός φρουρός του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Γιόγιακα επειδή έφερε το υπηρεσιακό του όπλο χωρίς να έχει την απαιτουμένη άδεια.

Σύμφωνα με το himara.gr, συνελήφθη και ο πρόεδρος της «ΟΜΟΝΟΙΑ ΧΙΜΑΡΑΣ», Διονύσιος – Φρέντης Μπελέρης, μαζί με αλλά στελέχη του παραρτήματος, ενώ βρίσκονταν καθ’ οδόν προς τους Βουλιαράτες. Ο κ. Γιόγιακας είχε μεταβεί στην Αλβανία προκειμένου να παραστεί στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Ο αστυνομικός κρατείται στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Σαράντα και τη Δευτέρα οι αλβανικές αρχές θα τον προσαγάγουν στον εισαγγελέα.

Παράλληλα, αλβανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η προσέλευση στο μνημόσυνο ήταν μικρή.

Στα ελληνοαλβανικά σύνορα επικράτησε ένταση καθώς απαγορεύτηκε η είσοδος σε περίπου 200 ομογενείς και Έλληνες υπηκόους που επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα για να παραστούν στο μνημόσυνο. Μεταξύ των ατόμων στα οποία απαγορεύτηκε να περάσουν τα σύνορα και συγγενείς του ομογενούς, ακόμα και η αδελφή του.

Το μνημόσυνο τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες.

Ένταση στην Κρήτη

Συμπλοκές σημειώθηκαν το Σάββατο έξω από την εκκλησία του Αγίου Μηνά στην Κρήτη κατά τη διάρκεια της τελετής επιμνημόσυνης δέησης για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Έπειτα από το τέλος του μνημόσυνου του ομογενούς επικράτησε ένταση από αντιεξουσιαστές που αντιδρούσαν, με απολογισμό τουλάχιστον μια προσαγωγή, και ένα αστυνομικό τραυματία.

Αστυνομικές δυνάμεις συνόδευαν ομάδα ατόμων που βγήκε από την εκκλησία για να αποφευχθεί θερμό «τετ α τετ» ανάμεσα στις δύο αντίπαλες πλευρές, με ομάδα των ΜΑΤ να είναι παρατεταγμένη μπροστά από τους αντιεξουαστές.

Υπήρξε μικροσυμπλοκή, και το κλίμα φορτίστηκε όταν μία γυναίκα χτύπησε έναν από τους επικεφαλής αστυνομικούς που ήταν ντυμένος με πολιτικά ρούχα.

Κατά την καταδίωξη των δραστών σημειώθηκε τουλάχιστον μια προσαγωγή ενός νεαρού, που αποχώρησε τελικά σιδηροδέσμιος από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ.

Λίγα λεπτά αργότερα από τον χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού βγήκε ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, που κατευθύνθηκε προς τους συγκεντρωμένους αντιεξουσιαστές προκειμένου να τους εξηγήσει ότι η εκκλησία δεν έχει θέση σε τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις.

Ωστόσο, επικράτησε ένταση και υπήρξε προπηλακισμός του αρχιεπισκόπου Κρήτης, ο οποίος αποχώρησε πεζός, εισπράττοντας όμως ύβρεις από τους συγκεντρωμένους, σύμφωνα με το ekriti.gr.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet