Επίτιμο μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης Αγ. Παρασκευής ο κινηματογραφιστής Γιώργος Αρβανίτης
Πολιτισμός

Επίτιμο μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης Αγ. Παρασκευής ο κινηματογραφιστής Γιώργος Αρβανίτης

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 στον χώρο του δημαρχείου Αγίας Παρασκευής και σε ατμόσφαιρα συγκίνησης η Κινηματογραφική Λέσχη Αγ. Παρασκευής υποδέχθηκε ως επίτιμο μέλος τον σπουδαίο κινηματογραφιστή και πρόεδρο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Γιώργο Αρβανίτη.

Η πρόεδρος της Λέσχης, Μιρέλλα Λεγάκη, αναφέρθηκε σύντομα στην πορεία της Λέσχης και προσφώνησε τον καλλιτέχνη και τη σύζυγό του, Αγγελική Αρβανίτη, ενώ ο δήμαρχος Αγ. Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, απηύθυνε χαιρετισμό. Η αντιπρόεδρος της Λέσχης, Βίκυ Πεζίρη, παρουσίασε βιογραφικά στοιχεία και προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ του Ηλία Δημητρίου «Ο ζωγράφος του φακού». Τέλος, ο σκηνοθέτης και καθηγητής στο ΑΠΘ Περικλής Χούρσογλου έκανε ένα σύντομο διάλογο με τον τιμώμενο με θέμα το φως στο σινεμά. Η τελετή έκλεισε με την απονομή τιμητικής πλακέτας εκ μέρους της Λέσχης στο επίτιμο μέλος της. Ο κ. Γιώργος Αρβανίτης ευχαρίστησε για την τιμή και εξέφρασε τη χαρά του για την ζεστή ατμόσφαιρα της εκδήλωσης.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι κινηματογραφιστές: Ο μοντέρ Τάκης Γιαννόπουλος, ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και διευθυντής Φωτογραφίας Γιώργος Φρέντζος, οι σκηνοθέτες Περικλής Χούρσογλου, Ηλίας Δημητρίου και Ελένη Αλεξανδράκη, ο φωτογράφος Ανδρέας Σμαραγδής, φίλοι και συνεργάτες του τιμώμενου. Παρούσα, επίσης, ήταν η αδελφή του, Ε. Αρβανίτη-Τσάκωνα.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ) παρέστησαν ο γενικός γραμματέας, Δ. Ντάνης, και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Ε. Μήτση.

Εκ μέρους του Δήμου Αγίας Παρασκευής παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, Σ. Παπαμιχαήλ και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γ. Βλάχος (ιδρυτικά μέλη της Λέσχης), ο αντιδήμαρχος Παιδείας – Πολιτισμού, Π. Γκόνης, ο πρ. δήμαρχος Β. Γιαννακόπουλος, η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών, Μ. Καβρουδάκη και πολλά μέλη της Λέσχης.

Η βραδιά συνεχίστηκε σε γνωστό εστιατόριο της πόλης. Εκεί., ανάμεσα στη στενή παρέα ο Γιώργος Αρβανίτης αφηγήθηκε ιστορίες από την καλλιτεχνική πορεία του, τη συνεργασία του με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο και αναφέρθηκε στα σχέδιά του για το μέλλον.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet