Σφοδρή αντιπαράθεση για οικονομία, Πρέσπες, πανεπιστήμια
Πολιτική

Σφοδρή αντιπαράθεση για οικονομία, Πρέσπες, πανεπιστήμια

Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση σε όλα τα «φλέγοντα» μέτωπα, από την οικονομία έως τη Συμφωνία των Πρεσπών και την κατάσταση στα δημόσια πανεπιστήμια. Σκηνικό πόλωσης αποκαλύπτει όμως και στην κοινωνία η τελευταία δημοσκόπηση που ήρθε στο φως, από την οποία και προκύπτει ότι βασικό κριτήριο της ψήφου δεν είναι το πρόγραμμα του κάθε κόμματος, αλλά η … απέχθεια για τον αντίπαλο.

Το Μαξίμου σχολίασε σήμερα με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο τη χθεσινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τρίπολη. Σε ανακοίνωσή του υπογράμμισε ότι κανείς δεν θα δώσει στον πρόεδρο της Ν.Δ. την ευκαιρία να γυρίσει τη χώρα πίσω στις εποχές των μνημονίων και της λιτότητας.

Όπως φαίνεται ενόψει εκλογών η κυβέρνηση θα δώσει έμφαση στα θέματα της οικονομίας και τα λεγόμενα θετικά μέτρα, που θα ψηφιστούν μέσα στον μήνα. Επιχειρεί δε μετά τις συντάξεις, να παίξει ακόμη ένα χαρτί, αυτό του αφορολόγητου, με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να «παγώσει» η προγραμματισμένη μείωσή του.

Χθες, από την Τρίπολη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά, τονίζοντας ότι το μεγάλο διακύβευμα των επόμενων εθνικών εκλογών είναι ανόρθωση της χώρας. Εμφανίστηκε δε βέβαιος ότι το 2019 θα είναι έτος πολιτικής αλλαγής για την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε ότι είναι προβληματική και κρύβει μεγάλους κινδύνους και επανέλαβε ότι η Ν.Δ. δεν πρόκειται να την ψηφίσει. Το μακεδονικό και ειδικά οι πρόσφατες δηλώσεις Ζάεφ έχουν φέρει σε δύσκολη θέση το Μαξίμου, που διαμηνύει πάντως ότι δεν κάνει εξωτερική πολιτική προς χάριν τρίτων. Το θέμα έχει πυροδοτήσει σύγκρουση και με τον Σταύρο Θεοδωράκη, με το πρωθυπουργικό γραφείο να τον καλεί να ξεκαθαρίσει τη θέση του απέναντι στη Συμφωνία.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του Ποταμιού, με ανάρτησή του στο Twitter, διέψευσε με καυστικό τρόπο δημοσιεύματα περί «παζαριών» με τη Ν.Δ. για το θέμα.

Η αντιπαράθεση δεν περιορίζεται πάντως σε Σκοπιανό και οικονομία. Η Ν.Δ. επιμένει στην υπόθεση της ΔΕΠΑ, ενώ ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και για τα πρόσφατα θλιβερά επεισόδια στην Πανεπιστημιούπολη και τη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Δημοσκόποηση εν τω μεταξύ της Κάπα Research για λογαριασμό του Έθνους της Κυριακής δείχνει τη διαφορά ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει περιοριστεί στις 4,7 μονάδες. Το 62% των πολιτών θέλει πρόωρες εκλογές.

Πηγή: naftemporiki.gr 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet