Υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ τα εγκαίνια του Τοπικού Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Δήμου Αγ. Βαρβάρας
Αυτοδιοίκηση

Υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ τα εγκαίνια του Τοπικού Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Δήμου Αγ. Βαρβάρας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια του «Τοπικού Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών» στο ΚΕΠ Υγείας Δήμου Αγίας Βαρβάρας, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και με τη στήριξη του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Μια ακόμη πρωτοβουλία, την οποία στηρίζουν από κοινού η ΚΕΔΕ και το ΕΔΔΥΠΠΥ, ενισχύοντας το έργο του συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΕΔΔΥΠΠΥ, Γιώργος Πατούλης, επισήμανε τα εξής: «Εγκαινιάσαμε σήμερα άλλη μια νέα δομή με σκοπό τη μετάδοση ενός σπουδαίου μηνύματος που δίνει ελπίδα για ζωή στους συνανθρώπους μας που νοσούν. Οι δημότες είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι και είμαστε σίγουροι ότι θα αγκαλιάσουν και αυτή την πρωτοβουλία για κοινωνική αλληλεγγύη και υποστήριξη μέσα από μια απλή διαδικασία που όμως έχει τεράστια αξία».

Η νέα δομή είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας που ανέπτυξε ο Δήμος, μέσω του ΚΕΠ Υγείας, με τον Σύλλογο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ και στόχο έχει την προώθηση της εθελοντικής προσφοράς μέσω της εγγραφής νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Γεώργιος Καπλάνης, χαιρέτισε την εκδήλωση και δήλωσε: «Δημιουργήσαμε εδώ ένα χώρο υποδοχής για τους δημότες μας , το Τοπικό Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών  που σκοπό έχει να δώσει ελπίδα και ζωή στους συνανθρώπους μας. Είναι γεγονός ότι υπάρχει ανάγκη να αυξηθεί ο αριθμός των εθελοντών και είναι χαρά μας που συμβάλουν σε αυτό».

Ο κ. Στέλιος Γραφάκος, επιστημονικός διευθυντής του Συλλόγου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, παρουσίασε τη φιλοσοφία και το έργο του συλλόγου με συγκεκριμένα δεδομένα όπως αυτά αναφέρονται για τη χώρα μας.

Ο κ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, γενικός διευθυντής του ΕΔΔΥΠΠΥ, κάλεσε το σύνολο των δήμων – μελών του Δικτύου να δημιουργήσουν συνεργαζόμενα τοπικά κέντρα για να συμβάλουν όλοι προς αυτή την κατεύθυνση.

Την εκδήλωση συντόνισε η κ. Αθανασία Μυγδάκη, κοινωνική λειτουργός, υπεύθυνη ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, μέλος Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΔΔΥΠΠΥ και συντονίστρια Προγράμματος Υγιείς Πόλεις η οποία και αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας της νέας δομής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet