Άμεση μείωση της τιμής ζώνης στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών Αμαρουσίου ζητούν οι κάτοικοι
Κοινωνία

Άμεση μείωση της τιμής ζώνης στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών Αμαρουσίου ζητούν οι κάτοικοι

Παρέμβαση από τον Δήμο Αμαρουσίου προς το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να μειωθούν οι τιμές ζώνης στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών ζητεί ο Σύλλογος της περιοχής, καθώς – όπως υποστηρίζει – η υφιστάμενη τιμή ζώνης σε μια περιοχή με παλιά κτήρια, στην οποία κατοικούν φτωχά κοινωνικά στρώματα της πόλης, «είναι η ίδια και μεγαλύτερη από περιοχές του Αμαρουσίου που περιλαμβάνουν νεώτερα κτίσματα (όπως π.χ. Αγ. Θωμάς και ΙΛΙΔΑ) και πλήρως εξομοιωμένη με τιμές ζώνης της πλήρως εμπορευματοποιημένης όμορης περιοχής».

Ειδικότερα, ο Σύλλογος Εργατικών Κατοικιών Αμαρουσίου αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του:

Εργατικές Κατοικίες Αμαρουσίου. Κατασκευάστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Κτήρια που έχουν πολλά προβλήματα όπως υγρασίες, έλλειψη ανελκυστήρων κ.λπ. Κατοικούνται δε, από ανθρώπους φτωχούς, με ή χωρίς μεροκάματο και πενιχρά εισοδήματα. Η τιμή ζώνης ορίσθηκε σε 1.550 ευρώ μετά από την οριζόντια μείωση του 2015. Η ανωτέρω τιμή ζώνης είναι η ίδια και μεγαλύτερη από περιοχές του Αμαρουσίου που περιλαμβάνουν νεώτερα κτίσματα (όπως π.χ. Αγ. Θωμάς και ΙΛΙΔΑ) και πλήρως εξομοιωμένη με τιμές ζώνης της πλήρως εμπορευματοποιημένης όμορης περιοχής.

Ο Σύλλογος Εργατικών Κατοικιών Αμαρουσίου έκανε πολλές παραστάσεις στον Δήμο, με παρουσία των κατοίκων των Εργατικών στην ώρα του Πολίτη, καθώς και εγγράφως, με αίτημα τη μείωση  της τιμής ζώνης. Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει πάρει ομόφωνη απόφαση και έχει δημοσιευθεί, αλλά δεν έχει ενημερώσει απ’ ό,τι φαίνεται τα αρμόδια υπουργεία. Επίσης έχουμε κάνει παραστάσεις και σε άλλους φορείς από το 2012.

Την 5η Δεκεμβρίου 2018 αντιπροσωπία του Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Ν. Κατσούλα, τον γ. γραμματέα, Π. Πετρόπουλο και την αντιπρόεδρο, Σμ. Κιούση, επισκέφθηκε στο υπουργείο Οικονομικών την φφυπουργό κ. Παπανάτσιου, προκειμένου να ενημερωθεί  σχετικά με τις ενέργειες που θα πρέπει να κάνει ώστε να μειωθεί η τιμή ζώνης στις Εργατικές Κατοικίες Αμαρουσίου και να σταματήσει η αδικία.

Μετά από συζήτηση και αφού η υφυπουργός ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του Συλλόγου για τις νέες μειωμένες τιμές του ΕΝΦΙΑ που θα ισχύσουν από 1-1-2019,  αναφέρθηκε σε ενέργειες που πρέπει να κάνει ο Δήμος και αφορούν πιθανή διαφοροποίηση της ζώνης που εντάσσονται οι Εργατικές Πολυκατοικίες .

Κατόπιν τούτων:

ΡΩΤΑΜΕ

  1. Ποιες ενέργειες έκανε ο Δήμος σχετικά με το αίτημά μας για τη μείωση της τιμής ζώνης;  Έχει στείλει αρμοδίως κάποια απόφασή του;
  2. Αν όχι, τι έχει πρόθεση να κάνει;

ΖΗΤΑΜΕ

Σε κάθε περίπτωση, είτε την γνωστοποίηση των ενεργειών του, είτε την υποβολή αιτήματος από τον Δήμο προς τους αρμόδιους φορείς για την έγκριση νέας ζώνης που να περιλαμβάνει τις Εργατικές Πολυκατοικίες και τον καθορισμό μικρότερης τιμής ζώνης από τη σημερινή.

ΤΟ Δ.Σ. του Συλλόγου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet