Εκδηλώσεις για την Ημέρα του Παιδιού στους παιδικούς σταθμούς Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Εκδηλώσεις για την Ημέρα του Παιδιού στους παιδικούς σταθμούς Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Με αφορμή την Ημέρα του Παιδιού που τιμάται την 11η Δεκεμβρίου κάθε έτους το ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ Λυκόβρυσης – Πεύκης διοργανώνει εκδηλώσεις στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου. Συγκεκριμένα οι δράσεις ξεκίνησαν την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018 στον 1ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Πεύκης και ακολουθούν στις 19 Δεκεμβρίου στον 2ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Πεύκης και την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Λυκόβρυσης.

Σε σχετική ανακοίνωση του ΝΠΔΔ «Παιδεία – Κοινωνική Προστασία & Αλληλεγγύη» (ΚΟΙΠΑΠ) σημειώνεται:

Στις 20 Νοεμβρίου 1959 ο ΟΗΕ υιοθέτησε τη «Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού και το 1989 τη «Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού». Για αυτό και η 20η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως «Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού».

Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως. Την έχουν επικυρώσει όλα τα κράτη του κόσμου εκτός των ΗΠΑ και της Σομαλίας. Τα 54 άρθρα της καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε 4 τομείς: Δικαιώματα επιβίωσης, ανάπτυξης, προστασίας και δικαιώματα συμμετοχής.

​Στην Ελλάδα η Ημέρα του Παιδιού γιορτάζεται την 11η Δεκεμβρίου, γενέθλια ημέρα της UNICEF, που ιδρύθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1946 έχοντας ως σκοπό να βοηθήσει αρχικά τα παιδιά της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Κίνας, μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

​Στον Δήμο μας οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν μια σειρά από δημιουργικά και πρωτότυπα δρώμενα με εκπαιδευτικά παιχνίδια μέσα από τα οποία ενημερώνονται παιδιά και γονείς για τα δικαιώματα των ανηλίκων καθώς και για το πώς μπορούν τα σχολεία να δημιουργούν ένα ασφαλές περιβάλλον διαπαιδαγώγησης.

​Το ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ Λυκόβρυσης – Πεύκης αγκαλιάζει όλες τις δράσεις που προάγουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των λιλιπούτειων δημοτών μας ενώ παράλληλα εκφράζει τις ευχαριστίες του προς όλους όσους συμμετέχουν στην πραγματοποίηση των δράσεων.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ, Άννα Ασπραδάκη, τόνισε: «Δεν χάνουμε την ευκαιρία να ανοίγουμε τις πόρτες των παιδικών μας σταθμών προκειμένου να προσφέρουμε ποιοτικό χρόνο συνεργασίας σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων και την αποκόμιση πολύτιμων εμπειριών. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι γονείς τον χώρο που φιλοξενεί τα παιδιά τους για πόλλες ώρες μέσα στη μέρα. Κάθε γιορτή είναι μια ευκαιρία για μια συνάντηση που θα προσδώσει εμπειρίες αλλά και θα ενισχύσει τις σχέσεις γονιού – παιδιού αλλά και γονιού- παιδαγωγού. Ευχαριστώ θερμά τη διευθύντρια Σταυρούλα Βαρδάκου, το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό που είναι πάντα κοντά στα παιδιά καθώς και για την πολύ σημαντική συμβολή τους στη διεκπεραίωση των δραστηριοτήτων».

Στην εκδήλωση στον 1ο Δημοτικό Σταθμό Πεύκης παρούσα ήταν και η αντιπρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ, Μαριάννα Μαμαλάκη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet