ΠΟΕΔΗΝ: Πάνω από 40 παιδιά εγκαταλελειμμένα για πολύ καιρό στο «Αγία Σοφία»
Κοινωνία

ΠΟΕΔΗΝ: Πάνω από 40 παιδιά εγκαταλελειμμένα για πολύ καιρό στο «Αγία Σοφία»

Στάση εργασίας (08.00-11.00) και παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι.

Όπως καταγγέλλουν, δεκάδες ασυνόδευτα παιδιά παραμένουν, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, επί μακρόν στο νοσοκομείο, ελλείψει άλλων δομών φιλοξενίας, αν και τα περισσότερα χρήζουν μόνο προληπτικού ελέγχου, ο οποίος ολοκληρώνεται εντός ολίγων ημερών.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), που συμμετείχε στην κινητοποίηση, «το κράτος κοινωνικής προστασίας δεν υφίσταται», καθώς «οι ιθύνοντες του υπουργείου Υγείας αφήνουν να φιλοξενείται στο “Αγία Σοφία” μεγάλος αριθμός παιδιών που είναι εγκαταλελειμμένα. Σήμερα νοσηλεύονται 40 παιδιά ηλικίας από μηνών έως 14 ετών. Κάποια παιδιά βρίσκονται εκεί έως και 10 χρόνια!».

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι πολλά από τα παιδιά αυτά εμφανίζουν παραβατική συμπεριφορά, επιθετικότητα προς το προσωπικό και άλλα νοσηλευόμενα παιδιά. «Δρουν ως συμμορίες κλέβοντας συνοδούς και προσωπικό. Είναι κρίμα να μετατρέπεται το Παίδων “Αγία Σοφία” σε αποθήκη ψυχών. Λύση υπάρχει και πρέπει να δοθεί, με συνεννόηση των δύο υπουργών, Υγείας και Εργασίας, στο οποίο ανήκει η αρμοδιότητα των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας».

Η Ομοσπονδία θεωρεί ότι τα παιδιά αυτά πρέπει άμεσα να μεταφερθούν σε Προνοιακές Μονάδες που διαθέτουν την υποδομή φιλοξενίας, προκειμένου να γίνουν οι διαδικασίες αναδοχής -υιοθεσίας και τα μεγαλύτερα να ζουν με αξιοπρέπεια, συμμετέχοντας σε προγράμματα αποϊδρυματοποίησης. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να ενισχυθούν οι Προνοιακές Μονάδες με προσωπικό για να έχουν τη δυνατότητα φιλοξενίας των παιδιών με αξιοπρέπεια.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet