Μεγάλη συμμετοχή πολιτών στην ομιλία του Μανώλη Γραφάκου στην Κηφισιά
Πολιτική

Μεγάλη συμμετοχή πολιτών στην ομιλία του Μανώλη Γραφάκου στην Κηφισιά

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 9 Δεκεμβρίου στην αίθουσα «Βασίλης Γκατσόπουλος» στο δημαρχείο Κηφισιάς η ομιλία του Μανώλη Γραφάκου, μέλους της Πολιτικής Επιτροπής και Αναπληρωτή Γραμματέα Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην δημάρχου Μελισσίων σε φίλους της Νέας Δημοκρατίας της Κηφισιάς. Η ομιλία είχε θέμα «Μικρότερο κράτος για Μεγαλύτερη Ανάπτυξη».

Τον κ. Μανώλη Γραφάκο υποδέχθηκε και προλόγισε ο πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης του Δήμου Κηφισιάς, Διονύσης Γεωργιόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο βιογραφικό του Μανώλη Γραφάκου και στη μακροχρόνια, όπως είπε, επιτυχημένη αυτοδιοικητική του πορεία και στη συνεισφορά του στον προγραμματικό λόγο της Νέας Δημοκρατίας. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, οι πρώην δήμαρχοι Κηφισιάς Βασίλης Βάρσος και Νέας Ερυθραίας Βασιλική Ταμβάκη, καθώς και αρκετοί δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του Δήμου Κηφισιάς, όπως και ο πρώην Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αναγνωστόπουλος.

Στην ομιλία του ο κ. Μανώλης Γραφάκος αναφέρθηκε στα αίτια της οικονομικής κρίσης, ενώ ανέλυσε απλά και παραστατικά τη λειτουργία της οικονομίας. Στάθηκε στην ανάγκη εξωστρέφειάς της χώρας, ως τη μόνη διέξοδο για αύξηση του ΑΕΠ της χώρας και της ευημερίας των πολιτών. Σημείωσε, επίσης, τον αρνητικό ρόλο που έχει φέρει στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, τα τελευταία χρόνια ο κρατισμός.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον σημείωσε ότι ο «βασικός στόχος της επόμενης Κυβέρνησης, δεν πρέπει να είναι άλλος από την αύξηση του πλούτου της χώρας με βιώσιμο τρόπο, έτσι ώστε οι πολίτες να δουν να αυξάνονται τα εισοδήματά τους, μέσα όμως από την παραγωγή». «Για να γίνει αυτό πρέπει να δημιουργηθούν επενδύσεις και νέες δουλειές. Ικανή και αναγκαία συνθήκη για αυτό είναι η μείωση του κράτους, ο ρόλος τους και το κόστος του, άρα μείωση φόρων. Μόνο μέσα από επενδύσεις, εξαγωγές και τουρισμό, μπορεί ο εθνικός πλούτος να αυξηθεί ξανά» τόνισε και σημείωσε ότι την καταπολέμηση του κρατισμού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να την κάνει, διότι αυτή τον τρέφει πολιτικά και η μόνη δύναμη σήμερα στη χώρα που μπορεί να μειώσει το κράτος και να αυξήσει την οικονομική ελευθερία, είναι η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τέλος, ο κ. Μανώλης Γραφάκος παρουσίασε αναλυτικά και την πρόταση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για το συνταξιοδοτικό. Τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ισχυρός κεφαλαιοποιητικός πυλώνας στο σημερινό αναδιανεμητικό σύστημα. Σημείωσε, επίσης, την αδυναμία της Ελλάδας να αντιληφθεί τις οικονομικές και δημογραφικές εξελίξεις και να προσαρμόσει το συνταξιοδοτικό της σύστημα, όπως έκαναν οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης, με αποτέλεσμα την τεράστια συμμετοχή του κρυφού χρέους του ασφαλιστικού στη χρεοκοπία της χώρας. «Η συζήτηση για το συνταξιοδοτικό, αφορά τους νέους εργαζομένους και την ανάπτυξη», σημείωσε ο κ. Μανώλης Γραφάκος και είναι βασική προϋπόθεση για να πάρει ξανά η οικονομία εμπρός.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet