Συνάντηση προέδρου ΕΝΠΕ με τον γενικό γραμματέα Μεταφορών
Περιφέρεια Αττικής

Συνάντηση προέδρου ΕΝΠΕ με τον γενικό γραμματέα Μεταφορών

Λύση με βάση την πρόταση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με τις εξετάσεις για τη χορήγηση αδειών οδήγησης προωθεί το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, όπως ενημέρωσε ο αρμόδιος γενικός γραμματέας Μεταφορών, Αθ. Βούρδας, τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ, περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, σε συνάντηση που είχαν σήμερα, Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018.

Ο κ. Κ. Αγοραστός επανέλαβε στον κ. Αθ. Βούρδα τη θέση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ ότι «πρέπει να δοθεί επειγόντως λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί» προειδοποιώντας ότι «υπάρχει πλέον κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης καθώς συσσωρεύονται χιλιάδες αιτήσεις υποψηφίων οδηγών».

Από την πλευρά του ο κ. Αθ. Βούρδας προανήγγειλε ότι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών με τίτλο «Δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς υποψήφιων οδηγών και οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων, άλλες διατάξεις για τις άδειες οδήγησης και λοιπές διατάξεις», περιλαμβάνεται το εξής άρθρο: «Η προθεσµία της παραγράφου 1 του άρθρου δεύτερου του Ν. 4402/2016 παρατείνεται έως την 31η ∆εκεµβρίου 2018. Α̟πό 1ης Μαΐου 2018 στους υ̟παλλήλους – εξεταστές υ̟ποψηφίων οδηγών και οδηγών θα καταβάλλεται µηνιαία α̟ποζηµίωση, όπως αυτή έχει καθορισθεί στην κ.υ.α. 75186/10428/15.11.2016».

Ο κ. Αθ. Βούρδας διευκρίνισε, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΝΠΕ, ότι η αναδρομική καταβολή της μηνιαίας αποζημίωσης των υπαλλήλων αφορά σε ̟πραγµατικά διενεργηθείσες δοκιμασίες προσόντων και συµ̟περιφοράς υ̟ποψηφίων οδηγών και οδηγών.

Το άρθρο 16

Το πλήρες κείμενο του άρθρου 16 στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών έχει ως εξής:

α. Καθορίζεται από την 1η Μαΐου 2018 έως τρεις μήνες από την έναρξη ισχύος του παρόντος, μηνιαία αποζημίωση ύψους 240 ευρώ για τους υπαλλήλους της παρ. 2 του άρθρου δεύτερου του ν.4402/2016.

β. Το έργο της πρακτικής εξέτασης, καθώς και ο έλεγχος της εξέτασης υποψηφίων οδηγών πραγματοποιείται μετά τη λήξη του κανονικού ωραρίου εργασίας των υπηρεσιών και εκτός του χρόνου που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση.

γ. Το οριζόμενο ποσό καταβάλλεται υπό τον όρο ότι ο αριθμός των συμμετοχών κάθε υπαλλήλου, στην πρακτική εξέταση, δεν θα είναι μικρότερος των έξι μηνιαίως.

δ. Σε περίπτωση μικρότερου αριθμού συμμετοχών το παραπάνω ποσό περιορίζεται αναλόγως.

ε. Οι εξεταστές-υπάλληλοι υποχρεούνται, όταν υπάρχουν υπηρεσιακές ανάγκες, να πραγματοποιούν και περισσότερες των έξι συμμετοχών. Για τις πέραν του αριθμού των έξι συμμετοχών στο έργο της πρακτικής εξέτασης των υποψηφίων οδηγών, δεν καταβάλλεται αποζημίωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet