Ν. Πέππας: Τι θα γίνει με τα hot spots της Αττικής;
Περιφέρεια Αττικής

Ν. Πέππας: Τι θα γίνει με τα hot spots της Αττικής;

«Τι θα γίνει με τα hot spots της Αττικής; Εκρηκτική η κατάσταση στη Μαλακάσα» τονίζει ο τ. αντινομάρχης Ανατολικής Αττικής και πρώην αναπληρωτής δήμαρχος Διονύσου, Νίκος Πέππας.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Πέππας επισημαίνει τα εξής:

Παραμένει ένα τεράστιο άλυτο πρόβλημα η φιλοξενία προσφύγων – μεταναστών στην Αττική, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα άλλωστε.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αυτοανακυρησσόμενη ως μία αριστερή και κοινωνικά ευαίσθητη κυβέρνηση, θεώρησε σκόπιμο να υποβάλλει την πατρίδα μας στην αδιανόητη δοκιμασία του ανοιχτού καλέσματος πρώτα και στη συνέχεια του εγκλωβισμού προσφύγων – μεταναστών σε δομές που προκαλούν την παγκόσμια κατακραυγή.

Μία από αυτές τις δομές «hot spot», βρίσκεται στην Αττική μας, στην Μαλακάσα.

Ενημερώνομαι από τους Δημότες Ωρωπού για τα καθημερινά προβλήματα ανομίας και εγκληματικότητας που παρατηρούνται, για την ελλιπέστατη φύλαξη και ακόμη για την ανύπαρκτη υγιεινή του χώρου και των ανθρώπων.

Το εντυπωσιακό είναι πως σύμφωνα με το σχεδιασμό της κυβέρνησης Τσίπρα και περιφερειάρχου Δούρου, ο αριθμός των φιλοξενουμένων από 1.600 που είναι σήμερα στο hotspot Μαλακάσας και που ξεπερνά κατά πολύ τις αντοχές του κέντρου, θα διπλασιαστεί και θα ξεπεράσει τους 3.200!

Η αγωνία της τοπικής κοινωνίας και κατ’ επέκταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού που διαχειρίζεται μία κρίση δίχως κονδύλια και υποδομές είναι τεράστια.

Αποδεικνύεται πως η στρατηγική της κυβέρνησης είναι να μεταφέρει το πρόβλημα από τοπική σε τοπική κοινωνία. Μετά την εξαθλίωση συγκεκριμένων νησιών, η λύση για την αριστερή πολιτική ηγεσία είναι να στοιβάξει ανθρώπους στην Αττική και την ηπειρωτική Ελλάδα και να δημιουργήσει νέες υγειονομικές βόμβες, νέα κέντρα ανομίας.

Η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, πρέπει να κάνει μία Νέα Αρχή και σε αυτό τον τομέα, με κύριο γνώμονα την ασφάλεια (σωματική και ψυχική) και την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, τόσο των μόνιμων κατοίκων όσο και των φιλοξενουμένων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet