Πρόβα προεκλογικού «σκληρού ροκ» στη Βουλή
Πολιτική

Πρόβα προεκλογικού «σκληρού ροκ» στη Βουλή

Η Βουλή που θύμισε «αρένα» για τις συντάξεις και η πρωτοφανής σε χαρακτηρισμούς σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη αποτελούν την καλύτερη απόδειξη ότι η χώρα βρίσκεται ήδη σε προεκλογική περίοδο, ανεξάρτητα από το πότε πραγματικά θα στηθούν οι κάλπες. Εάν μάλιστα η αντιπαράθεση αυτή ήταν το… ορεκτικό για τη συζήτηση του προϋπολογισμού την επόμενη εβδομάδα, τότε προμηνύεται «σκληρό ροκ» έως τις εκλογές.

Οι τόνοι ανέβηκαν τόσο πολύ, ώστε θα υπάρξει συνέχεια στη… Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών την Πέμπτη. Σύμφωνα με διαρροές από το Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας ενοχλήθηκε σφόδρα από τον ισχυρισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι αντάλλαξε τις συντάξεις με το Σκοπιανό, ώστε σχεδιάζει να θέσει το ζήτημα στους εταίρους του και να ζητήσει από αυτούς που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να απευθύνουν συστάσεις στον πρόεδρο της Ν.Δ. Σε ανάλογο ύφος, ο πρωθυπουργός είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή ότι δεν επιτρέπει στον κ. Μητσοτάκη να τον χαρακτηρίζει ως προδότη ή μειοδότη, ενώ τον κάλεσε ευθέως, εάν πιστεύει τα περί συναλλαγής για τις συντάξεις, να άρει την ψήφο του για τη μη περικοπή τους.

Ενοχλημένος δήλωσε στη Βουλή ο πρωθυπουργός και για τον όρο «παροχολογία», χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα ως προσβλητικό για τους πολίτες κι όχι απλώς για την κυβέρνηση. Μίλησε επίσης για «καφενειακού τύπου» λόγο του κ. Μητσοτάκη, ενώ αίσθηση προκάλεσε ο αιχμηρός τρόπος με τον οποίο σχολίασε – χωρίς να τον κατονομάσει – την ένταξη του Πέτρου Τατσόπουλου (σ.σ.: πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ) στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.: «Βολευτείτε με απολειφάδια της πολιτικής ζωής που είχαν περίεργες σχέσεις με τη… μισή Αθήνα και γι’ αυτό έφυγαν από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και πήγαν στη Ν.Δ.», είπε, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ν.Δ.

Ο κ. Τσίπρας δεν δίστασε, μάλιστα, να καλέσει και σε τηλεοπτικό debate τον κ. Μητσοτάκη, θέλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να δείξει ότι όχι μόνο δεν φοβάται την προσωπική αναμέτρηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά αντιθέτως αισθάνεται πλεονεκτικά. Έδωσε έτσι μια γεύση για το πώς θα κινηθεί και στην προεκλογική περίοδο, συγκεντρώνοντας πάνω του αφ’ ενός τα φώτα για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ και αφ’ ετέρου επενδύοντας στην προσωπική αντιπαράθεση με τον κ. Μητσοτάκη.

Η συνέχεια επί της οθόνης. Για την ακρίβεια, στην επόμενη αναμέτρηση των δύο αρχηγών με αφορμή τον προϋπολογισμό – ήτοι, την ερχόμενη Τρίτη.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet