Δ. Κεχαγιά: Σύγχρονη στρατηγική, πρόγραμμα και σχέδιο για να αλλάξει ο Δήμος Πεντέλης
Πολιτική

Δ. Κεχαγιά: Σύγχρονη στρατηγική, πρόγραμμα και σχέδιο για να αλλάξει ο Δήμος Πεντέλης

Το σχέδιό της για το πώς θα αλλάξει πρόσωπο ο Δήμος Πεντέλης παρουσίασε η επικεφαλής της Συμπολιτείας και υποψήφια δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά σε ανοικτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Πεντέλης τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018.

Ειδικότερα η κ. Δήμητρα Κεχαγιά στάθηκε στην ανάγκη για «μία σύγχρονη στρατηγική, με συγκεκριμένο πρόγραμμα και σχέδιο, προκειμένου η Πεντέλη να καταστεί μία σύγχρονη πόλη, σε αντιδιαστολή με τη σημερινή της πορεία που είναι χωρίς όραμα, χωρίς ταυτότητα, χωρίς σαφείς στόχους, χωρίς μακροπρόθεσμο σχεδιασμό».

Όσον αφορά ειδικά τη Νέα Πεντέλη, η κ. Δήμητρα Κεχαγιά τόνισε ότι από το 2010, ο χρόνος στα έργα σταμάτησε, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Επί 8 χρόνια, δεν έγινε ούτε ένα έργο στη Νέα Πεντέλη, στην Πεντέλη, στα Μελίσσια, καμία ανάπλαση, καμία νέα υποδομή. Και φυσικά δεν υπήρξε, ούτε υπάρχει κανένας σχεδιασμός. Εξίσου μεγάλος είναι κι ο κίνδυνος σε λίγα χρόνια να μην υπάρχουν ελεύθεροι χώροι για πλατείες, σχολεία, χώρους αθλητισμού αν ο Δήμος δεν κινηθεί προς την κατεύθυνση αυτή.  Αρκεί να αναφέρω ενδεικτικά ότι η Νέα Πεντέλη – έχει εν ισχύει ένα Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που δίνει τις βασικές κατευθύνσεις για τα παραπάνω, κατευθύνσεις που δεν μελετήθηκαν περαιτέρω. Βρίσκεται δε σε εξέλιξη επί 8 και πλέον χρόνια η μελέτη ένταξης στο σχέδιο της περιοχής της 25ης Μαρτίου όπου προβλέπεται σχολικός χώρος νηπιαγωγείου που αν είχε προχωρήσει θα έδινε μια μεγάλη ανάσα στο δημοτικό σχολείο της περιοχής. Δεν έχει αποκτηθεί από τον Δήμο, ο χώρος των παλαιών κατασκηνώσεων της Νέας Πεντέλης που αποτελεί ιδιοκτησία του Δήμου Βύρωνα, δεν έχει ολοκληρωθεί η απόκτηση της πλατείας της 25ης Μαρτίου (Ο.Τ. 74) στα όρια Νέας Πεντέλης – Μελισσίων και φυσικά δεν έχει αποκτηθεί ο χώρος του Άλσους Παπαδημητρίου στα Μελίσσια ο οποίος με τις όμορες εκτάσεις του ΝΙΕΝ και των Εξοχών Χωροφυλακής, αποτελούν για τους δημότες έναν πνεύμονα πρασίνου μέσα στον αστικό ιστό που θα πρέπει να τον ζούμε».

Συνεχίζοντας η κ. Δήμητρα Κεχαγιά προέβη, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης, «σε μία διαπίστωση που πιθανά σοκάρει, αλλά είναι η πραγματικότητα», υποστηρίζοντας ότι: «Όλοι όσοι διετέλεσαν δήμαρχοι στην περιοχή, όλοι ανεξαιρέτως, έκαναν έργα, αφήνοντας κάτι πίσω τους, όλοι εκτός από το σημερινό. Και αυτό γιατί έργο δεν είναι, τα μπαλώματα, τα μικροσυμφέροντα και οι αποσπασματικές λύσεις. Σε μια σύγχρονη πόλη, έργο είναι αυτό, που γίνεται με όραμα και λεπτομερή σχεδιασμό. Είναι αυτό, που υπολογίζει τις σημερινές αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες των κατοίκων της κάθε περιοχής. Είναι αυτό, που σχεδιάζεται επιστημονικά, ώστε να μην αποδεικνύεται ανεπαρκές, λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωσή του. Και τέτοιο έργο ο απερχόμενος δήμαρχος δεν έχει να επιδείξει».

Συνεχίζοντας η επικεφαλής της Συμπολιτείας και υποψήφια δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, αναφορικά με τα προβλήματα που ταλανίζουν τον Δήμο και χρήζουν άμεσης επίλυσης σημείωσε:

«Το ζητούμενο όλων μας, από τη διοίκηση του δήμου, είναι η επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας μέσω παρεμβάσεων και έργων, η παροχή οργανωμένης πολιτικής προστασίας ειδικά στο Δήμο μας που με το βουνό της Πεντέλης έχει ταλαιπωρηθεί τόσο που έχει την ανάγκη προσεκτικού και οργανωμένου σχεδιασμού. Είναι η προσαρμογή στη σύγχρονη πραγματικότητα και η αξιοποίηση όλων των πιθανών δυνατοτήτων, είναι η ενθάρρυνση της καινοτομίας και χρήση νέων τεχνολογιών, είναι η στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, είναι η προαγωγή του πολιτισμού και του αθλητισμού.

»Η καθαριότητα και τα σκουπίδια, το κυκλοφοριακό, η έλλειψη χώρων στάθμευσης, οι λακκούβες, η ανάγκη για καλύτερη εξυπηρέτηση, οι αναξιοποίητοι ελεύθεροι χώροι, η έλλειψη επαρκούς ηλεκτροφωτισμού, η έλλειψη επαρκών σχολικών μονάδων, η εγκαταλελειμμένη παραρεμάτια ζώνη αλλά και ειδικότερα τα έντονα προβλήματα από τη λαϊκή, το θέμα του γηπέδου αλλά και των πυλώνων, η ανάγκη ανάπλασης της πλατείας και άλλα πολλά, μας ταλαιπωρούν όλους, κάθε μέρα.

»Όσο και να λέει ο απερχόμενος δήμαρχος ότι όλα τα έχει λύσει, τα προβλήματα είναι εδώ.

»Ο Δήμος μας χρειάζεται ουσιαστικές παρεμβάσεις. Χρειάζεται δράσεις με σχέδιο και πρόγραμμα. Δράσεις με σαφή κατεύθυνση. Δράσεις που θα στοχεύουν σε χειροπιαστά αποτελέσματα. Δράσεις που θα κάνουν την πόλη μας πιο νοικοκυρεμένη, πιο καθαρή, πιο φιλόξενη, πιο ανθρώπινη, πιο ασφαλή και πιο σύγχρονη.

»Το χρωστάμε στους νέους και τις νέες της πόλης μας, που τους πληγώνει η αναποτελεσματικότητα, η αδιαφορία, η αδράνεια. Τους νέους και τις νέες, που ζητούν ειλικρίνεια, δράση και ευκαιρίες. Το χρωστάμε στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που θέλουν μια πόλη ασφαλή, μια πόλη αλληλεγγύης, με περισσότερες κοινωνικές δομές και υπηρεσίες πρόνοιας, που θα αντιμετωπίζουν τις κοινωνικές συνέπειες της κρίσης και θα υπηρετεί όσους έχουν ανάγκη. Το χρωστάμε σε όλους τους συμπολίτες μας που θέλουν μια πόλη λειτουργική, με βατούς δρόμους και συντηρημένα πεζοδρόμια, με στοχευμένες αναπλάσεις, με περισσότερους πεζοδρόμους, με ευταξία στους δημόσιους χώρους.

»Και θα το πετύχουμε με σύγχρονη στρατηγική, πρόγραμμα και σχέδιο, που κινείται σε τρεις άξονες: πρόβλεψη για το Αύριο, βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, ένταξη του Δήμου στην ψηφιακή εποχή. Θα εφαρμόσουμε τη στρατηγική και το πρόγραμμά μας νέο μοντέλο διοίκησης του Δήμου, με μεράκι, με υπευθυνότητα, με πρόβλεψη για το μέλλον. Με σύγχρονες πρακτικές διοίκησης και πλήρη αξιοποίηση του προσωπικού. Με ήθος, με συναίνεση, συνεργασία και συνεννόηση, βάζοντας τέλος στις μονομερείς αποφάσεις που λαμβάνονται ερήμην των φορέων της πόλης, στις προσωπικές στρατηγικές, στις ανούσιες αντιπαραθέσεις και στους βεντετισμούς. Με ορθολογική διαχείριση και πλήρη αξιοποίηση όλων των εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων, που πολλοί σήμερα έχουν μείνει ανεκμετάλλευτοι, καθώς και με διαφάνεια αδιαπραγμάτευτη που διασφαλίζεται μόνο με την πιστή τήρηση της υφισταμένης νομοθεσίας».

«Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τη πόλη μας. Και το μήνυμά μας, το μήνυμα της αλλαγής και της ανανέωσης, πρέπει να φτάσει σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι, σε κάθε οικογένεια, σε κάθε συμπολίτη μας» κατέληξε η κ. Δήμητρα Κεχαγιά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet