Καβάλα: Αστυνομικό μπλόκο σε 49.733 χάπια ecstasy και 7,6 κιλά «σοκολάτας»
Κοινωνία

Καβάλα: Αστυνομικό μπλόκο σε 49.733 χάπια ecstasy και 7,6 κιλά «σοκολάτας»

Μεγάλη παρτίδα ναρκωτικών χαπιών ecstasy, αλλά και περισσότερα από επτάμισι κιλά κατεργασμένου χασίς («σοκολάτας»), εντόπισαν και κατέσχεσαν αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας.

Συνέλαβαν προχθές και χθες στον Συνοριακό Σταθμό Ευζώνων Κιλκίς και στη Θεσσαλονίκη 47χρονο και 33χρονο (Έλληνες), οι οποίοι κατηγορούνται κατά περίπτωση για εισαγωγή, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών, ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άλλον έναν 33χρονο, αλλοδαπό.

Ειδικότερα, αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες που προέκυψαν από έρευνά τους, το μεσημέρι της Δευτέρας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 47χρονο να οδηγεί Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και να μπαίνει στην Ελλάδα μέσω του Συνοριακού Σταθμού Ευζώνων Κιλκίς.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών, βρέθηκαν, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο ταμπλό του, 20 νάιλον συσκευασίες που περιείχαν 49.733 ναρκωτικά χάπια ecstasy και 80 νάιλον συσκευασίες με κατεργασμένο χασίς («σοκολάτα»), αεροστεγώς κλεισμένες, συνολικού βάρους 7.661 γραμμαρίων.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 47χρονος, δρώντας κατ’ εντολή των δύο 33χρονων, μετέβη μαζί τους οδικώς στην Ολλανδία, απ’ όπου παρέλαβαν τα ναρκωτικά. Στη συνέχεια, αφού τα απέκρυψαν στο εσωτερικό του εν λόγω οχήματος, ο 47χρονος τα μετέφερε και τα εισήγαγε στην Ελλάδα.

Οι αστυνομικοί το βράδυ της Τρίτης στον Νομό Θεσσαλονίκης τον 33χρονο Έλληνα και τον συνέλαβαν.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, κατασχέθηκαν άλλες δύο νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστο χασίς συνολικού βάρους 689 γραμμαρίων, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, κινητό τηλέφωνο και το αυτοκίνητο με το οποίο μετέφεραν τα ναρκωτικά.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet