Μείωση κατά 10% στα τροφεία των Παιδικών Σταθμών Δήμου Κηφισιάς για το 2019
Κοινωνία

Μείωση κατά 10% στα τροφεία των Παιδικών Σταθμών Δήμου Κηφισιάς για το 2019

Στις 14 Νοεμβρίου 2018 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κηφισιάς μετά και από εισήγηση του αρμόδιου εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Γιάννη Παντελεάκη, αποφασίστηκε η μείωση των τροφείων για όλα τα παιδιά που φοιτούν στους Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου σημειώνεται: «Ο Δήμος Κηφισιάς στηρίζει τις οικογένειες μειώνοντας κατά 10% τα τροφεία στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς για το 2019. Η μείωση των τροφείων εντάσσεται στην πάγια κοινωνική πολιτική του Δήμου Κηφισιάς που έχει ως στόχο να ελαφρύνει κατά το μέτρο του δυνατού τον οικογενειακό προϋπολογισμό και να συμβάλλει στην απομείωση των προβλημάτων που βιώνει κάθε οικογένεια».

Τροφεία δεν καταβάλλουν στον Δήμο οι ωφελούµενοι του ευρωπαϊκού προγράμματος ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής». Οι γονείς, οι οποίοι εμπίπτουν στις προϋποθέσεις ένταξης του προγράμματος και δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή ή απορρίφθηκαν λόγω ελλιπούς φακέλου δικαιολογητικών, επιβαρύνονται με τροφεία.

Οι απαλλαγές που προβλέπονται είναι σημαντικές και αφορούν μεγάλο αριθμό ωφελούμενων οικογενειών. Συγκεκριμένα:

  • Απαλλάσσονται της οικονομικής συµµετοχής εφ΄ όσον υπάρχει στην οικογένεια άτομο µε ειδικές ανάγκες (γονείς, παιδιά) κατ΄ ελάχιστο ποσοστό αναπηρίας 67% και µε την προϋπόθεση οικείας βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή της Α/βάθµιας Υγειονομικής Επιτροπής.
  • Απαλλάσσονται της οικονομικής συµµετοχής παιδιά προερχόμενα από διάφορα ιδρύματα / ορφανοτροφεία.
  • Απαλλάσσονται της οικονομικής συµµετοχής µονογονεϊκές οικογένειες χήροι/ες, διαζευγμένοι/ες µε εισόδημµα µέχρι και 13.000,00 ευρώ. Εάν το εισόδημα είναι άνω των 13.000,00 ευρώ ακολουθείται ο παραπάνω πίνακας τροφείων.
  • Απαλλάσσονται της οικονομικής συµµετοχής κατά 50% τα τέκνα υπαλλήλων (µονίµων, αορίστου χρόνου και συµβασιούχων) του ∆ήµου Κηφισιάς και για όσο εργάζονται εντός του έτους.
  • Απαλλάσσονται της οικονομικής συµµετοχής οικογένειες εφ΄ όσον το συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 12.000,00 ευρώ όπως προκύπτει από το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας.
  • Απαλλάσσονται της οικονομικής συµµετοχής οικογένειες µε έναν άνεργο γονείς µε εισόδημα µέχρι 30.000,00 ευρώ. Εάν το εισόδημα είναι άνω των 30.000,00 ευρώ ακολουθείται ο παραπάνω πίνακας τροφείων.
  • Απαλλάσσονται της οικονομικής συµµετοχής οικογένειες µε εισόδημα µέχρι και 15.000,00 ευρώ, στην περίπτωση που υπάρχουν δύο άνεργοι γονείς.
  • Απαλλάσσονται της οικονομικής συµµετοχής οι πολύτεκνες οικογένειες (µε τέσσερα παιδιά και άνω) µε εισόδημα µέχρι και 60.000,00 ευρώ.
  • Σε τρίτεκνη οικογένεια γίνεται έκπτωση 50% στο σύνολο των τροφείων µε εισόδημα µέχρι 60.000,00 ευρώ. Εάν το εισόδημα είναι άνω των 60.000,00 ευρώ ακολουθείται ο παραπάνω πίνακας τροφείων. Στις τρίτεκνες οικογένειες το τρίτο (3ο ) τέκνο απαλλάσσεται πλήρως της οικονομικής συµµετοχής, µε την προϋπόθεση ότι φιλοξενούνται και τα τρία (3) τέκνα σε Βρεφονηπιακό και Παιδικό Σταθμό του ∆ήµου Κηφισιάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet