Όλοι Μαζί για το Μαρούσι: Η μείωση της τιμής ζώνης στις Εργατικές Κατοικίες… περνά από τον Δήμο
Κοινωνία

Όλοι Μαζί για το Μαρούσι: Η μείωση της τιμής ζώνης στις Εργατικές Κατοικίες… περνά από τον Δήμο

Η πρωτοβουλία για τη μείωση της τιμής ζώνης που ζητούν οι κάτοικοι στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών Αμαρουσίου ανήκει στον Δήμο επισημαίνει η δημοτική κίνηση Όλοι Μαζί για το Μαρούσι.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωσή της, η Κίνηση αναφέρει:

Ο Σύλλογος των Εργατικών Πολυκατοικιών Αμαρουσίου στις 10.12.2018 εξέδωσε δελτίο Τύπου σύμφωνα με το οποίο η σημερινή τιμή ζώνης της περιοχής ανέρχεται στα 1.500 €/τ.μ. Είναι δηλαδή ανώτερη από αρκετές περιοχές της πόλης που έχουν πιο σύγχρονα και πολυτελή κτήρια, όπως η νεόδμητη περιοχή του Στούντιο Α’ και το συγκρότημα της «ΗΛΙΔΑΣ», των οποίων η τιμή ζώνης ανέρχεται στα 1.250 €/τ.μ.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την πασιφανή αδικία που βιώνουν οι κάτοικοι των Εργατικών Πολυκατοικιών, όπως επίσης κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει ότι η συγκεκριμένη αδικία πρέπει να λάβει τέλος.

Ο Σύλλογος των κατοίκων των Εργατικών Πολυκατοικιών πιέζει με τις ενέργειές του προς όλες τις κατευθύνσεις, όμως αρμόδιος για την έναρξη της διαδικασίας που θα οδηγήσει στη μείωση της τιμής ζώνης στην περιοχή δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον Δήμο Αμαρουσίου.

Η διοίκηση του Δήμου όμως, αντί να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ως όφειλε, αρκέστηκε στο ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου και πιθανά σε κάποιες γενικές επιστολές προς το αρμόδιο υπουργείο, χωρίς να ασκήσει την απαιτούμενη πίεση και απ’ ό,τι φαίνεται χωρίς να υποβάλει το σχετικό αίτημα.

Σύμφωνα με την τυπική διαδικασία, η διοίκηση του Δήμου οφείλει να αιτηθεί εγγράφως προς το υπουργείο Οικονομικών τη δημιουργία νέας ζώνης που να οριοθετεί τις Εργατικές Πολυκατοικίες Αμαρουσίου και να παραθέσει όλη την απαιτούμενη επιχειρηματολογία που συνοδεύει το δίκαιο αίτημα των κατοίκων.

Μόνο μετά από αυτό το αίτημα του Δήμου το υπουργείο θα μπορέσει να συστήσει τη σχετική επιτροπή που θα κρίνει την τιμή της νέας ζώνης.

Έτσι οι κάτοικοι των Εργατικών Πολυκατοικιών Αμαρουσίου, μετά από τη νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, σε ακίνητα με αντικειμενική αξία έως 60.000€, μπορούν να ελπίζουν σε ακόμα χαμηλότερους φόρους, εάν η νέα τιμή ζώνης καθοριστεί σε αρκετά μικρότερη τιμή από τη σημερινή.

Η πρωτοβουλία βρίσκεται στη διοίκηση του Δήμου. Εάν η σημερινή πλειοψηφία δεν πράξει τα ανάλογα, παρά το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, υποσχόμαστε στους κατοίκους των Εργατικών Πολυκατοικιών ότι θα το πράξουμε ως επόμενη πλειοψηφία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet