Κρήτη: Πάνω από 100 εκατ. ευρώ η αξία των ναρκωτικών μέσα στο πλοίο με σημαία Συρίας
Κοινωνία

Κρήτη: Πάνω από 100 εκατ. ευρώ η αξία των ναρκωτικών μέσα στο πλοίο με σημαία Συρίας

Πάνω από 100 εκατ. ευρώ είναι η αξία των ναρκωτικών, που βρέθηκαν κρυμμένα ανάμεσα σε μπαχαρικά και καφέ, στο πλοίο «ΝΟΚΑ» με σημαία Συρίας, το οποίο ελέγχθηκε στο λιμάνι Ηρακλείου Κρήτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί ποσότητα έξι τόνων, πενήντα ενός κιλών και επτακοσίων γραμμαρίων (6.051,700) κατεργασμένης κάνναβης («σοκολάτα»), καθώς και τριών εκατομμυρίων, εκατόν είκοσι επτά χιλιάδων, τριακοσίων εξήντα (3.127.360) δισκίων CAPTAGON.

Το πλοίο είχε 11μελές πλήρωμα, σημαία Συρίας και είχε αποπλέυσει από τη Λαττάκεια της Συρίας με προορισμό τη Λιβύη.

Η επιχείρηση άρχισε το πρωί της 5ης Δεκεμβρίου στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης, με βατραχανθρώπους.

Έγινε έλεγχος με ρεσάλτο από τους βατραχανθρώπους της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, το πλοίο οδηγήθηκε αρχικά στο λιμάνι Αθερινόλακκος στην Ιεράπετρα και στη συνέχεια στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Τελικά στις 12/12/2018, μετά από ελέγχους που διενήργησαν στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, τη Λιμενική Αρχή Ιεράπετρας, το x-ray van του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και τις Ομάδες Κ-9 των Λιμενικών Αρχών Πάτρας, Πειραιά και Χανίων, διαπιστώθηκε ότι οκτώ από τα μεταφερόμενα εμπορευματοκιβώτια είχαν κρύπτες. Μέσα στις κρύπτες ήταν χτισμένες συσκευασίες επεξεργασμένης κάνναβης («σοκολάτα»), μέσου μεικτού βάρους περίπου εξακοσίων (600) γραμμαρίων, αποτελούμενες κάθε μία από τρεις πλάκες, μικτού βάρους περίπου διακοσίων (200) γραμμαρίων εκάστη, ενώ σε ένα από τα εμπορευματοκιβώτια βρέθηκαν, συσκευασμένα σε σακουλάκια των 300 γραμμαρίων, ναρκωτικά δισκία CAPTAGON.

Ο διπλός πάτος που είχαν χτιστεί τα ναρκωτικά στα εν λόγω εμπορευματοκιβώτια, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ανάμεσα στις συσκευασίες υπήρχε καφές, μπαχαρικά και πριονίδια, κατέστησαν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των εξειδικευμένων υπηρεσιακών κλιμακίων, ενώ λόγω του τρόπου που τα ναρκωτικά ήταν τοποθετημένα στην κρύπτη, η διαδικασία εντοπισμού και ανάκτησης αυτών ήταν χρονοβόρα.

Τα 11 μέλη πληρώματος συνελήφθησαν και πρόκειται να προσαχθούν στις 15/12/2018 ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet