Γ. Μυλωνάκης: Σχέδιο, πρόγραμμα και συνεργασία για να αλλάξουμε τον αθλητισμό στην Αγία Παρασκευή
Αθλητισμός

Γ. Μυλωνάκης: Σχέδιο, πρόγραμμα και συνεργασία για να αλλάξουμε τον αθλητισμό στην Αγία Παρασκευή

Συνάντηση με εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων του Δήμου Αγίας Παρασκευής είχε την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλάζουμε» και υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης.

Στη συνάντηση, στη διάρκεια της οποίας έγινε ουσιαστική συζήτηση για το παρόν και το μέλλον του αθλητισμού στον Δήμο, συμμετείχαν από πλευράς σωματείων οι κ.κ. Γιώργος Καράμπελας, πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής (ΓΣΑΠ), Γιάννης Σερκεδάκης, πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής, Μάκης Κεχρής, πρόεδρος Αθλητικής Ένωσης Αγίας Παρασκευής (ΑΕΑΠ), Γιάννης Μαραγκός, εκπρόσωπος Α.Ο. Πήγασος Αγίας Παρασκευής, Τάσος Κουκουλέτας, προπονητής του Αθλητικού Συλλόγου Ταεκβοντό Αγίας Παρασκευής και Γιάννης Πάνου, πρόεδρος Αθλητικού Συλλόγου Ολυμπιάδα.

Τη δημοτική παράταξη «Αλλάζουμε» εκπροσώπησαν στη συνάντηση, πλην του επικεφαλής, οι κ.κ. Χρήστος Λαμπρινάκης, Τάσος Μπομπόνης, Πέτρος Διακογιάννης, Έλενα Θεοδωροπούλου και Βασίλης Κάκκος.

Ο Γ. Μυλωνάκης, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης, ανέπτυξε τις βασικές αρχές της αθλητικής πολιτικής που πρέπει να ακολουθεί μια δημοτική αρχή και τις οποίες η παράταξη «Αλλάζουμε» έχει ήδη αναδείξει με τη μεγάλη έρευνα που διενήργησε στην πόλη και την πραγματοποίηση των θεματικών εργαστηρίων για τον αθλητισμό, στα οποία και αξιοποίησε τις γνώσεις και την εμπειρία των αθλητικών στελεχών, σε στενή συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία της πόλης. Μια συνεργασία που, όπως τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης «Αλλάζουμε», «θα πρέπει να είναι διαρκής, συνεπής και να βασίζεται σε κριτήρια και σταθερό πλαίσιο».

Μάλιστα, με αφορμή την αναφορά που έγινε στη διάθεση αθλητικών χώρων και εγκαταστάσεων, καθώς στις επιχορηγήσεις των αθλητικών σωματείων, ο κ. Γ. Μυλωνάκης είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν θέλουμε τέτοιου είδους ζητήματα να αποτελούν προϊόν προσωπικών επαφών και σχέσεων του δημάρχου με τους προέδρους των σωματείων».

Ένα ακόμη θέμα που θίχθηκε κατά τη συνάντηση με τους αθλητικούς φορείς της πόλης ήταν και η αξιοποίηση των σχολικών αθλητικών χώρων.

Παράλληλα, ο κ. Μυλωνάκης άσκησε κριτική στη διοίκηση του δημάρχου Γ. Σταθόπουλου, «τόσο για την παντελή έλλειψη αθλητικού σχεδιασμού, όσο και για την αναποτελεσματικότητα που επιδεικνύει η διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ».

Η συνάντηση των δύο πλευρών θα επαναληφθεί και μετά την εορταστική περίοδο, καθώς – όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση – όλοι συμφώνησαν σε αυτό που έθεσε εξ αρχής ο επικεφαλής του «Αλλάζουμε», ότι δηλαδή «χωρίς σχέδιο, χωρίς πρόγραμμα και συνεργασία, δεν πάμε πουθενά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet