Γ. Σταθόπουλος: Η συναίνεση απαιτεί πράξεις, όχι λόγια
Κοινωνία

Γ. Σταθόπουλος: Η συναίνεση απαιτεί πράξεις, όχι λόγια

Στις ανακοινώσεις παρατάξεων και δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας με αφορμή τη στάση της δημοτικής αρχής στην περίπτωση της συζήτησης για τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο επιχειρεί να απαντήσει ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος αναφέρει:

Η συναινετική πρόταση της δημοτικής αρχής, όπως και η στάση του συνόλου της αντιπολίτευσης (παρά τις αρνητικές πρωτολογίες κάποιων), οδήγησαν στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αγίας Παρασκευής για τη μείωση των τελών καθαριότητας – ηλεκτροφωτισμού για οικίες και καταστήματα στις 12/12/2018.

Στο ζήτημα αυτό δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής είναι το συμφέρον της Αγίας Παρασκευής και των κατοίκων της. Ακριβώς γι’ αυτό εκείνοι που, με ανακοινώσεις τους, επιδεικνύουν έπαρση για την τελική ευτυχή κατάληξη, όφειλαν να είναι πιο προσεκτικοί, χωρίς αυταρέσκεια και καταγγελιολογία. Ξέρουν ότι χωρίς συναίνεση δεν θα ψηφιζόταν καμία πρόταση.

Στην ίδια συνεδρίαση υπενθυμίσαμε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν κληθεί τον τελευταίο 1,5 χρόνο σε ειδικές συσκέψεις:

  1. Πριν από την απόκτηση Κτήματος-Οικίας Ιόλα.
  2. Με τον διευθυντή της Αστυνομίας για ζητήματα ασφάλειας στον Δήμο.
  3. Για την παρουσίαση σχεδίων ανάπλασης της πλατείας Αϊ-Γιάννη.
  4. Για το κληροδότημα «Πρίγγουρη» δύο φορές.
  5. Για την αντικατάσταση φωτιστικών με leds.
  6. Για το ζήτημα ενοικίασης του «Γιαβάσειου» κληροδοτήματος, όπως και ότι έγινε αποδεκτή πρόταση που αφορούσε το πρώην Σινέ «Ανεμώνη», προτάσεις για τα τέλη πανηγυριού κ.ά.

Δεν έχει νόημα να αναφέρουμε τον τρόπο ανταπόκρισης κάποιων πλευρών της αντιπολίτευσης στις προσκλήσεις της δημοτικής αρχής, όπως είναι επίσης χωρίς νόημα να περιγράψουμε αρκετές μη συναινετικές στάσεις για μεγάλα θέματα (οικόπεδο Μακρή, Χριστούγεννα στην κεντρική πλατεία, Ιόλας κ.ά.). Δεν είναι αυτό το ζητούμενο των καιρών.

Εκείνο που επιβάλλεται είναι όλες οι πλευρές να αντιληφθούν ότι ο μηδενισμός και οι καταγγελίες πυροδοτούν κύκλους τοξικότητας και χωρίς πρόταγμα του ορθού λόγου δεν συμβάλλουν στο σήμερα και το αύριο της πόλης μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet