Video

Δήμος Πεντέλης: Προεκλογικός απολογισμός, με… άρωμα εκλογών οι αντιπαραθέσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Τέλος της χρονιάς επέλεξε η διοίκηση του δημάρχου Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου, να κάνει τον δημόσιο απολογισμό της για το 2017. Η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 17 Δεκεμβρίου 2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων, με απούσα τη μείζονα μειοψηφία, αφού η υποψήφια δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά αποφάσισε να ακολουθήσει την πεπατημένη των προκατόχων της και να μην συμμετάσχει, όπως, επίσης, και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης.

Η συζήτηση είχε στιγμές έξαρσης και… πάθους, ιδιαίτερα κατά τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας, οι οποίοι αρκετές φορές διακόπτονταν από μέλη του ακροατηρίου, που ήταν εμφανές ότι στην πλειονότητά του αποτελείτο από φίλους της διοίκησης…

Δήμαρχος: Είμαστε διοίκηση επαγγελματιών…

Ο δήμαρχος, Δημήτρης Στεργίου, στην εισήγησή του, προχώρησε σε αναλυτική αναφορά στο έργο των επιμέρους διευθύνσεων του Δήμου, λέγοντας ότι «είμαστε μια διοίκηση επαγγελματιών, που λειτουργεί με διαφάνεια και καθαρότητα και πάνω σε ένα σύστημα προηγμένης διοίκησης και εσωτερικού ελέγχου». Και κατέληξε σημειώνοντας: «Με τιμιότητα, διαφάνεια, εργατικότητα, λιτότητα, ανθρωπιά, δίκαιο και παράδειγμα, θα συνεχίσουμε, σε συνεργασία αιρετών και εργαζομένων, προκειμένου να ολοκληρώσουμε τον στόχο μας και γι’ αυτή τη θητεία, ο οποίος δεν έχει ούτε χρώμα ούτε κόμμα. Έχει ως αυτοδιοικητικό και μόνο όραμα το καλό των Μελισσίων, της Νέας Πεντέλης και της Πεντέλης, του Μελισσιώτη και του Πεντελιώτη.

Αντώνης Φειδοπιάστης: Το έλλειμμα Δημοκρατίας είναι γνωστό σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο…

Επεισοδιακή ήταν η τοποθέτηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή. Ο κ. Αντώνης Φειδοπιάστης, αφού χαρακτήρισε ως «προεκλογικού χαρακτήρα» τον απολογισμό του δημάρχου, άρχισε να αποδομεί – όπως είπε – ένα προς ένα τα όσα είχε αναφέρει ο κ. Στεργίου στη δική του εισήγηση, ενώ έκανε ιδιαίτερες αναφορές σε θέματα που προκάλεσαν αντιδράσεις ανάμεσα σε ορισμένους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας. Όταν δε άρχισε να βγάζει στη φόρα διάφορα έγγραφα που, κατά τον ίδιο, έδειχναν ότι μόνο χρηστή δεν είναι η διοίκηση του δημάρχου, άρχισε να διακόπτεται από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Μιχάλη Κολιό, ο οποίος του υπενθύμισε ότι έχει υπερβεί κατά πολύ το 8λεπτο που προβλέπεται για τους επικεφαλής παρατάξεων. Ο κ. Φειδοπιάστης αρνήθηκε να εγκαταλείψει το βήμα πριν πει «όλη την αλήθεια», άρχισαν έντονες αντιπαραθέσεις, ο επικεφαλής της παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας αναφέρθηκε σε «έλλειμμα δημοκρατίας» σε ό,τι αφορά «αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο», με αποτέλεσμα ο κ. Κολιός να προχωρήσει σε πεντάλεπτη διακοπή της συνεδρίασης.

Σπύρος Κωνσταντάς: Θα φροντίσουμε να μην ξαναγίνετε διοίκηση…

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης εστίασε στο πολιτικό σκέλος του δημόσιου απολογισμού, αντιπαραβάλλοντάς το με το γενικότερο μνημονιακό κλίμα και προειδοποίησε τη διοίκηση ότι θα φροντίσει να γνωστοποιήσει το αντιλαϊκό πρόγραμμά της στην κοινωνίας, ώστε «να μην ξαναγίνει διοίκηση». Η ομιλία του κ. Σπύρου Κωνσταντά διακόπηκε σε κάποιο σημείο από το ακροατήριο, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Βασίλη Μπούρα, που ζήτησε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να προστατέψει τον ομιλητή. Ακολούθησε έντονος διάλογος του κ. Μπούρα με τον δήμαρχο…

Άντα Μπούσουλα-Χάνου: Απολογισμός δίχως όραμα…

Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Άντα Μπούσουλα-Χάνου έκανε λόγο για έναν απολογισμό χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένα έργα που θα έκαναν τον Δήμο λειτουργικό και θα βελτίωναν την καθημερινότητα των δημοτών. Η ίδια πρόσθεσε ότι ο συγκεκριμένος απολογισμός δεν έχει τίποτε από το όραμα του στρατηγικού σχεδιασμού που είχε ψηφίσει η παράταξη στην οποία και η ίδια άνηκε μέχρι πριν λίγο καιρό…

Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου: Δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ για τον Δήμο…

Απαντώντας ουσιαστικά στην κ. Μπούσουλα, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα χρηστή και αποτελεσματική την οικονομική διαχείριση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ για τον Δήμο». Όσο για τα έργα δήλωσε ότι ο ίδιος δεν παρέλαβε καμία ώριμη μελέτη από την κ. Μπούσουλα, προκαλώντας την αντίδραση της δεύτερης, που μίλησε για «ψεύδος».

Ευαγγελία Μπουσίου: Με ποιο δικαίωμα δήμαρχε ήσουν «απών» από την πόλη;

Η δημοτική σύμβουλος Ευαγγελία Μπουσίου, υποψήφια με τη δημοτική παράταξη Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή και πρώην μέλος της διοίκησης Στεργίου, έκρινε την τελευταία για την «ανυπαρξία» έργων σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας, αναρωτήθηκε γιατί δεν αξιοποιήθηκαν τα ποσά που «λιμνάζουν» τόσο στον τομέα της καθαριότητας, όσο και στο τέλος 0,50 για αγορά ελεύθερων χώρων στα Μελίσσια, ενώ ολοκλήρωσε εμφατικά την τοποθέτησή της ρωτώντας τον δήμαρχο με ποιο δικαίωμα ήταν «ουσιαστικά απών» από την πόλη του.

Άγγελος Παλαιοδήμος: Άλλα λένε τα νούμερα και άλλα υποστηρίζει ο δήμαρχος…

Για αναντιστοιχία ανάμεσα στα οικονομικά μεγέθη που δείχνουν οι ισολογισμοί του Δήμου και των νομικών προσώπων του και της εικόνας που παρουσίασε ο δήμαρχος στον απολογισμό του έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος με την παράταξη Πεντέλη 2020, Άγγελος Παλαιοδήμος. Επίσης, ζήτησε από τον δήμαρχο να εξηγήσει τι έχει γίνει με το ΤΑΠ (τέλος ακίνητης περιουσίας) στην Πεντέλη, υπόθεση για την οποία – όπως αναφέρει δημοσίευμα το οποίο επικαλέστηκε – έχει ασκηθεί στον κ. Στεργίου δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα.

Λευτέρης Κοντουλάκος: «Βούιξε» ο κόσμος από την κακοδιαχείρισή σου δήμαρχε…

Ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος με την παράταξη Μπροστά Μαζί, Λευτέρης Κοντουλάκος, είπε ότι ο απολογισμός «δεν είναι έκθεση ιδεών», κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι παρουσιάζει μια «επιτηδευμένη εικόνα», ενώ τον χαρακτήρισε «ασυνεπή» σε σχέση με τα όσα είχε δεσμευτεί απέναντι στους δημότες. Επίσης, ο κ. Κοντουλάκος τόνισε ότι με αφορμή την υπόθεση του ΤΑΠ, «έχει βουίξει ο κόσμος για την κακοδιαχείριση» του δημάρχου.

Δημήτρης Αποστολάκος: Οι κάτοικοι σε Μελίσσια, Ν. Πεντέλη και Πεντέλη αξίζουν κάτι καλύτερο…

Για ανούσια «μάχη αριθμών» έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος με την παράταξη Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή Δημήτρης Αποστολάκος, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε κρίσιμα προβλήματα του Δήμου, όπως τις πλημμύρες και το κυκλοφοριακό στα Μελίσσια, την έλλειψη ελεύθερων χώρων, τις αυτοσχέδιες χωματερές κ.λπ. Ο κ. Αποστολάκος κάλεσε όλους να προσέχουν τι υπόσχονται στους δημότες, προσθέτοντας ότι οι κάτοικοι σε Μελίσσια, Νέα Πεντέλη και Πεντέλη «αξίζουν κάτι καλύτερο».

Βασίλης Μπούρας: Είστε πλέον ανεπαρκής κ. δήμαρχε…

Σε έντονο ύφος ήταν η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου και υποψηφίου με την παράταξη Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή Βασίλη Μπούρα, ο οποίος καυτηρίασε τα πεπραγμένα της πρώην παράταξής του στους τομείς της κυκλοφορίας στα Μελίσσια και της καθαριότητας. Ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος έκλεισε την παρέμβασή του λέγοντας ότι ο δήμαρχος «είναι πλέον ανεπαρκής» στα καθήκοντά του και η διοίκησή του έχει πλέον «γεράσει».

Κώστας Καλλιανιώτης: Πού είναι το Πεντελικό στον απολογισμό σας κ. Στεργίου;

Την ανυπαρξία αναφοράς στον απολογισμό του δημάρχου του Πεντελικού επισήμανε στην τοποθέτησή του ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος με την παράταξη Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή Κώστας Καλλιανιώτης. Όπως είπε, ο Δήμος είναι «θεματοφύλακας της κληρονομιάς του Πεντελικού» και έχει την υποχρέωση και ευθύνη ανάπλασης και διαφύλαξής του. Μάλιστα, πρότεινε τρόπους προκειμένου να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι.

Γιάννης Ζούνης: Διαλύσατε την έμπειρη ομάδα εθελοντισμού…

Στον «διαλυτικό τρόπο» διαχείρισης της ομάδας εθελοντισμού στην Πεντέλη από τον δήμαρχο, που οδήγησε στην «έξοδο» πολλά παλαιά και έμπειρα στελέχη, αναφέρθηκε ο τοπικός σύμβουλος και υποψήφιος με τη δημοτική παράταξη Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή Γιάννης Ζούνης. Σε αυτό ακριβώς το γεγονός απέδωσε και την εξάπλωση της φωτιάς που ξεκίνησε από την Νταού Πεντέλης και κατέκαψε την Ανατολική Αττική, στοιχίζοντας τις ζωές 100 ανθρώπων, προκαλώντας θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς των φίλων της διοίκησης, αλλά και επευφημίες από τους συναδέλφους του της μειοψηφίας.

Δημήτρης Στεργίου: Δεν μπορείτε να αμφισβητήσετε την ανθρώπινη διάστασή μου…

Ο δήμαρχος έκλεισε τη συνεδρίαση απαντώντας ένα προς ένα τα σημεία της κριτικής που του ασκήθηκε από πλευράς μειοψηφίας. Μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος χαρακτήρισε ως «ψεύδος» ότι είχε υπάρξει μέλος σε Πολιτική Επιτροπή μεγάλου κόμματος, ενώ υπεραμύνθηκε της λήψης δανείου για την απομάκρυνση των πυλώνων της ΔΕΗ από τον οικιστικό ιστό της Νέας Πεντέλης. Επίσης, είπε ότι δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς την «ανθρώπινη διάστασή του», ενώ προειδοποίησε τους πολιτικούς αντιπάλους του ότι είναι «χαλκέντερος» και θα είναι παρών και τη επόμενη μέρα στον Δήμο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet