Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Μαθητές του Δήμου Βριλησσίων ενημερώνονται για την κομποστοποίηση και την ανακύκλωση

0
205 Προβολές

Το πρωινό της Παρασκευής 14 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε βιωματικό εργαστήρι για την επαναχρησιμοποίηση, την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση στις μαθήτριες και τους μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων.

Το βιωματικό εργαστήρι περιλάμβανε, συγκεκριμένα, κατασκευή νέων χρήσιμων αντικειμένων από «άχρηστα» υλικά και αναλυτική ενημέρωση για τη χωριστή συλλογή οργανικών και μετατροπή τους σε κόμποστ και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ).

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν και να εμπλακούν ενεργητικά στη διαδικασία της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης/κομποστοποίησης μέσα στον χώρο του σχολείου και να ενημερωθούν για τα πολλαπλά οφέλη από τους ειδικούς παιδαγωγούς που υλοποίησαν τη δράση.

Στο σεμινάριο παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βριλησσίων, Αλέξης Μαυραγάνης, ο οποίος ευχαρίστησε τον διευθυντή του σχολείου, το εκπαιδευτικό προσωπικό και την ομάδα υλοποίησης του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up