Γ. Πατούλης: Η Περιφέρεια Αττικής οφείλει να έχει συγκεκριμένο σχέδιο Πολιτικής Προστασίας με έμφαση στην πρόληψη
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: Η Περιφέρεια Αττικής οφείλει να έχει συγκεκριμένο σχέδιο Πολιτικής Προστασίας με έμφαση στην πρόληψη

«Καθημερινά οι δήμοι, οι εθελοντικές ομάδες και οι τοπικές κοινωνίες βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, όπως είναι οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες. Δυστυχώς σε αυτή την προσπάθεια η Περιφέρεια Αττικής δεν είναι στο πλευρό τους. Αυτό θα αλλάξει. Η Περιφέρεια Αττικής οφείλει να έχει συγκεκριμένο σχέδιο δράσης Πολιτικής Προστασίας με έμφαση στην πρόληψη και το συντονισμό των μονάδων Πολιτικής Προστασίας των δήμων» επισήμανε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης – βράβευσης για τους εθελοντές από τον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση του έργου του Δήμου για την Πολιτική Προστασία και η ανάδειξη του υψηλού επιπέδου ετοιμότητας πρόληψης και προστασίας από φυσικά φαινόμενα και καταστροφές.

Ο κ. Γ. Πατούλης, αφού συνεχάρη τη δημοτική Αρχή για το έργο της σε επίπεδο Πολιτικής Προστασίας και πρόληψης, αναφέρθηκε στη σημασία της προσφοράς των εθελοντικών ομάδων. Όπως τόνισε «ο εθελοντισμός ως διαρκή πράξη ανιδιοτελούς προσφοράς και στάσης ζωής προάγει αξίες και διαμορφώνει συνειδήσεις, με στόχο την κοινωνική αλληλεγγύη και τη συνοχή στις ιδιαίτερα κρίσιμες συνθήκες, που βιώνουμε ως χώρα και κοινωνία».

Απευθυνόμενος στους εθελοντές σημείωσε: «Σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ θερμά. Αποτελείτε  το ζωντανό κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας, μια υγιής δύναμη που μέσα από τη δική της ενέργεια θα προκύψει η αλλαγή».

Στη συνέχεια ο κ. Γ. Πατούλης δεσμεύθηκε ότι από όποια θέση και αν βρίσκεται τώρα και στο μέλλον θα είναι δίπλα στους εθελοντές, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που θα ενισχύουν τις  δράσεις τους και θα θωρακίσουν τους ίδιους, αλλά και τους πολίτες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet