Χριστουγεννιάτικη γιορτή ανακύκλωσης στο Μαρούσι
Ποιότητα Ζωής

Χριστουγεννιάτικη γιορτή ανακύκλωσης στο Μαρούσι

Το μήνυμα για την αξία και τα οφέλη της ανακύκλωσης έστειλαν τα παιδιά και οι μαθητές της πόλης, παρέα με τη νεράιδα και τα ξωτικά του Άι Βασίλη, στην πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη γιορτή Ανακύκλωσης, που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου και η εταιρεία ανακύκλωσης Combatt, στην πλατεία Γαρδέλη, σήμερα, Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018.

Οι μαθητές από το 3ο Δημοτικό και το 16ο Δημοτικό Αμαρουσίου, μαζί με τους δασκάλους και τους εμψυχωτές της Combatt, δημιούργησαν ένα πρωτότυπο και παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο δένδρο στολισμένο με πολύχρωμες κορδέλες και χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά, καθώς και παιδικές ευχές.

Την ίδια ώρα, ο Άγιος Βασίλης μοίρασε δώρα στα παιδιά, το ξωτικό του δάσους έκανε ζογκλερικά και η Πράσινη Νεράιδα έβαψε με πολύχρωμες μπογιές τα παιδικά προσωπάκια!

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, παρακολούθησε τη χριστουγεννιάτικη γιορτή ανακύκλωσης και με πολύ ευχάριστη εορταστική διάθεση συνομίλησε και έπαιξε με τα παιδιά, ενώ στη συνέχεια δήλωσε:

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και με πρωταγωνιστές τα παιδιά αναδεικνύουμε την αξία της ανακύκλωσης και προωθούμε την περιβαλλοντική συνείδηση ιδιαίτερα στους νέους μας. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να υλοποιούμε τέτοιες δημιουργικές δραστηριότητες, όπως η σημερινή και στον χώρο των σχολείων,  μετά και την προτροπή των εκπαιδευτικών, προκειμένου τα παιδιά μας να γίνουν κοινωνοί και πρεσβευτές της ιδέας της ανακύκλωσης για μία καλύτερη ποιότητα ζωής .

»Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τον πρόεδρο της ΚΕΔΑ, κ. Νικόλαο Πέππα, τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη, και την υπεύθυνη του Γραφείου Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς, κ. Χριστίνα Γαλανοπούλου, για την άψογη οργάνωση της εκδήλωσης και τη συνεργασία τους με την εκπαιδευτική κοινότητα».

Επίσης, ευχαρίστησε τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Βασίλη Κόκκαλη, για τη μέριμνα να μεταφερθούν με ασφάλεια οι μαθητές από και προς τα σχολεία τους με λεωφορείο της Δημοτικής Συγκοινωνίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε, επίσης, ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Γεώργιος Διδασκάλου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Combatt, δρ. Διονύσιος Μπουντουβάς από την πλευρά του δήλωσε:
«Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα της Νέας Γενιάς, αποτελεί για την Combatt σημαντική προτεραιότητα.
Ευχαριστούμε πολύ τον δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργο Πατούλη, που μας δίνει τη δυνατότητα να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση της περιβαλλοντικής συνείδησης των μελλοντικών ενεργών πολιτών του Δήμου Αμαρουσίου σε συνεργασία με τα σχολεία του Δήμου».

Τέλος, με ανακοίνωσή του οΔήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί το Καφέ «Συνάστρια» για την παραχώρηση του χώρου για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet