Πρόστιμα σε ιδιώτες και επιχειρήσεις στην Κηφισιά για επιβάρυνση του περιβάλλοντος
Ποιότητα Ζωής

Πρόστιμα σε ιδιώτες και επιχειρήσεις στην Κηφισιά για επιβάρυνση του περιβάλλοντος

Ο Δήμος Κηφισιάς και κατά την περίοδο των φθινοπωρινών – χειμερινών μηνών συνεχίζει τη δράση για τη διατήρηση της καθαριότητας του καταπράσινου προαστίου. Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του, έχει γίνει εντατική  εκστρατεία ενημέρωσης, με διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων προς του πολίτες, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται η επιβολή προστίμων από τους ελεγκτές καθαριότητας σε όσους προβαίνουν σε παραπτώματα επιβάρυνσης του περιβάλλοντος με απορρίμματα.

Ενδεικτικά τον μήνα Νοέμβριο επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 17 περιπτώσεις παραβάσεων οι οποίες αφορούν ιδιώτες και επιχειρήσεις. Το ύψος των προστίμων κυμαίνεται από 100 έως 800 ευρώ, ανάλογα με την σοβαρότητα της παραβίασης των κανόνων καθαριότητας. Το ποσό των προστίμων τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι περίπου 4.000 ευρώ και αφορά σε παραβάσεις που σχετίζονται με ογκώδη αντικείμενα, οικιακά απορρίμματα, όπως και σε παραβιάσεις των κανονισμών καθαριότητας από καταστήματα και επιχειρήσεις.

«Η επιβολή των προστίμων φυσικά δεν έχει εισπρακτικό σκοπό» σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου, η οποία συνεχίζει ως εξής:

«Ευχής έργο θα είναι κάποια στιγμή το σύνολο των πολιτών της πόλης μας να αντιληφθεί την έννοια της ατομικής ευθύνης για το κοινό καλό, εν προκειμένω για την καθαριότητα και την ευταξία του Δήμου Κηφισιάς. Το μέτρο επιβολής προστίμων έχει καθαρά αποτρεπτικό χαρακτήρα και σκοπεύει στη συμμόρφωση ιδιωτών και επιχειρήσεων στις λογικές και πρακτικές προστασίας του περιβάλλοντος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet